24.3.12

Short stories24.03.2012



Στη  δεύτερη φάση του αβέβαιου εγχειρήματος μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση, προχωράει η κυβέρνηση. Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς αδειών των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών- Κάτι που αποδέχθηκε και η Τρόικα(!)- εξετάζει το σχέδιο κατανομής του ψηφιακού μερίσματος.  Το θέμα συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και δεν είναι απίθανο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να λάβουν επιπλέον ψηφιακό μερίδιο από τις συχνότητες που σήμερα χρησιμοποιούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

**Πανηγυρίζει η ΕΡΤ για το κόψιμο των επίγειων ψηφιακών καναλιών , Prisma+ και Σινεσπόρ και την αντικατάστασή τους από το  BBC World News και  Deutsche Welle. Την ίδια ώρα που η χώρα θέλει να πετύχει την ψηφιακή μετάβαση…
**Χωρίς το Nickelodeon  στην Πάτρα.  Το ΕΣΡ ακύρωσε την αλλαγή της φυσιογνωμίας του τηλεοπτικού σταθμού Teletime από ενημερωτικό σε παιδικό όπου εξέπεμπε το δημοφιλές παιδικό πρόγραμμα.
**Στους 52.968 πελάτες έφτασαν οι συνδρομητές που λαμβάνουν υπηρεσίες  Υψηλής Ευκρίνειας στη nova το 2011, σημειώνοντας αύξηση κατά 86,8% έναντι 28.356 συνδρομητών το 2010. Συνολικά οι συνδρομητές της Forthnet   στην τηλεόραση φτάνουν τους 391.252.

Δεν υπάρχουν σχόλια: