6.3.12

Το "σύνδρομο 99" σε «Ελευθεροτυπία» και Alter




Στην πλέον κρίσιμη στιγμή της εισέρχεται η «Ελευθεροτυπία». Μετά την απόρριψη της υποστήριξης της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 από τους εργαζόμενους, η εκδότρια στην αυριανή  συζήτηση  στο δικαστήριο έχει ένα επιπλέον μειονέκτημα, αφού το φύλλο δεν εκδίδεται  Συνολικά 234 εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην υποστηρίξουν την κατάθεση της αίτησης , 34 τάχθηκαν υπέρ και 3 ψήφισαν λευκό.  


«Βαρόμετρο» για την απόφαση ήταν η απόφαση ήταν μάλλον η πληροφορία πως η τράπεζα Πειραιώς απέσυρε  την πρότασή της για την καταβολή 500.000 ευρώ ως την Παρασκευή, όπως προβλεπόταν στο σχέδιο που κατέθεσε η Μ. Τεγοπούλου. Τώρα η αίτηση της Χ. Κ. Τεγόπουλος θα συζητηθεί στο δικαστήριο, με τους εργαζόμενους απλήρωτους, σε αντιδιαστολή με όσα είχαν γίνει στο Alter που είχαν εισπράξει μέρος των δεδουλευμένων και επιστρέφοντας στην εργασία τους, το δικαστήριο ενέταξε την εταιρεία στο άρθρο 99.

Οι εργαζόμενοι του Alter έχουν ήδη τη γνώση για το πως λειτουργεί το άρθρο 99  στην Ελλάδα. Σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και την εισαγγελία   που δημοσιεύεται στο http://ergazomenoialter.blogspot.com/ ζητούν να μάθουν α είναι ή όχι υποχρέωση της εταιρείας που επιδιώκει την ένταξη, να έχει εξοφλήσει τους εργαζομένους της» και γιατί δεν διακόπτεται η διαδικασία εφ’ όσον ο κ Κουρής αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα 12 μηνών, παρά την έγγραφη δέσμευσή του στο δικαστήριο» Επίσης θέτουν το ζήτημα της μή καταβολής του δώρου Χριστουγέννων , αλλά και τη διακοπή μετάδοσης του σήματος του καναλιού από αναλογικά και δορυφορικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: