3.2.12

Short stories 03.02.2012


Την απώλεια 3.500 θέσεων εργασίας θα σημάνει  η κατάργηση υποχρέωσης δημοσίευσης  των ισολογισμών στον Τύπο, καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ. Το μέτρο προβλέπεται στο “Μνημόνιο 2”  και είναι αποτέλεσμα των πιέσεων επιχειρήσεων και εκδοτών.  Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να καταρρεύσει ολοσχερώς ο κλάδος  θα πρέπει να βρει μια λογική λύση που θα μειώνει το κόστος δημοσίευσης, αλλά και θα επιτρέπει και το δικαίωμα ενημέρωσης του κοινού για τις εταιρείες.


**Υψηλά πλεονάσματα για τα δεδομένα της εποχής παρουσιάζει η ΕΡΤ. Ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας και των αποδοχών των εργαζομένων η ΕΡΤ το 2011 είχε μειωμένα έσοδα 314 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων 50,5 εκατ. ευρώ, έχοντας μειώσει τις υποχρεώσεις της σε τρίτους  σε 71 εκατ. ευρώ, έναντι 170 εκατ. ευρώ το 2008. Για το 2012 προβλέπει έσοδα 311 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 55,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 65 εκατ. ευρώ. Γιατί όμως δεν τα ρίχνει στην αγορά;
**Να δεσμευτεί ο τίτλος της “Ελευθεροτυπίας” ζητούν με παρέμβαση-αίτησή τους εννέα δημοσιογράφοι της εφημερίδας ενόψει της εκδίκασης (15.02) της αίτησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
**Τέλος και για την καθημερινή έκδοση του “Αγγελιοφόρου”. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας έκλεισε το φύλλο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους εργαζόμενους, παρά τη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΜΘ. 
**Το κανάλι Nova Stars ενεργοποιεί η nova προβάλλοντας κάθε βράδυ δύο ταινίες που έχουν πάρει Όσκαρ. Επιπλέον για 15η συνεχή χρονιά, η Nova θα μεταφέρει αποκλειστικά την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου την 84η Τελετή Απονομής των Oscar  σε High Definition.

Δεν υπάρχουν σχόλια: