29.2.12

Θέλει Ολυμπιακούς Αγώνες η nova



Πρόταση  της Forthnet  προς την ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Η Forthnet σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε επιστολή στην ΕΡΤ προτείνοντας της συνεργασία με αντικείμενο τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.  Η ΕΡΤ έχει τα δικαιώματα και η Forthnet προτείνει να συνεργαστούν ώστε να μεταδώσει η nova, τα αθλήματα που δεν θα είναι προλάβει να μεταδώσει η κρατική τηλεόραση.


Η πρόταση είναι ανοικτή ως προς το είδος συνεργασίας και τον τρόπο πληρωμής και θα συζητηθεί άμεσα στο διοικητικό συμβούλιο της  ΕΡΤ.  Η ΕΡΤ είχε τη δυνατότητα να μεταδώσει επιπλέον αθλητικές δραστηριότητες από το ψηφιακό κανάλι Cine/Sport+ το οποίο όμως οδεύει για κλείσιμο, όπως αποφάσισε η εταιρεία. Η κάλυψη των αθλημάτων θα γίνει από τα 3 της επίγεια κανάλια, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ενώ κάποιες μεταδόσεις θα είναι και σε Υψηλή Ευκρίνεια, μέσω του ΕΡΤ HD το οποίο φιλοξενείται ήδη στην πλατφόρμα της nova. Πέρυσι  το Καλοκαίρι, υπήρξε μια αντίστοιχη πρόταση για συνεργασία από τη Forthnet προς την ΕΡΤ για μεταδόσεις σε Υψηλή  Ευκρίνεια αθλητικών γεγονότων, η οποία όμως και δεν προχώρησε.

Η ΕΡΤ αυτό το Καλοκαίρι έχει το πλεονέκτημα της φιλοξενίας των μεγαλύτερων αθλητικών θεαμάτων του πλανήτη. Σε εποχή σκληρής λιτότητας θα μεταδώσει τον Ιούνιο το Euro 2012 και την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ερώτημα είναι αν μπορεί με τις περικοπές στις οποίες προχωράει αν θα είναι σε θέση να παρέχει με επάρκεια τις δύο διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: