23.2.12

«Επενδυτής»... ο «Ελεύθερος Τύπος»




Αλλάζει χέρια ο «Κόσμος του Επενδυτή». Ο Κώστας  Γιαννίκος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως η εβδομαδιαία εφημερίδα θα περάσει στον έλεγχο των Δημήτρη Μπενέκου και Ηλία Σκαναβή, οι οποίοι και εκδίδουν τον «Ελεύθερο Τύπο». Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά θεωρείται δεδομένη από την πλευρά του Κ. Γιαννίκου.



Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταφορά  63 δημοσιογράφων  της εφημερίδας που εργάζονται με μισθολόγιο, αλλά όχι και τη διατήρηση των 20 συντακτών – συνεργατών οι οποίοι και κάνουν τις επώνυμες παρεμβάσεις. Οι οφειλόμενοι μισθοί των 21/2 μηνών θα καλυφθούν σύμφωνα με τον Κ. Γιαννίκο, αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με τα χρέη ή με τις υποχρεώσεις στους δημοσιογράφους που, επί χρόνια, αμείβονταν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ο  εφημερίδα θα μεταβιβασθεί για ακόμη φορά, βέβαια. Ξεκίνησε ως «Επενδυτής» από το Μ. Ανδρουλιδάκη και τον  Θ. Βιλδιρίδη, δημιουργώντας την αγορά του Σαββάτου. Στη συνέχεια η εφημερίδα επανακυκλοφόρησε με τον τίτλο  ο «Κόσμος του Επενδυτή»  από το Θ. Αλαφούζο για να περάσει στη συνέχεια στον Κώστα Γιαννίκο, ο οποίος και ακολούθησε την πολιτική των προσφορών. Η κατάρρευση του Alter όμως συμπαρασύρει και τις άλλες επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, το εντυπωσιακό στοιχείο είναι  πως δύο πρώην στελέχη του Πήγασου, όχι μόνο αγόρασαν από τη Γιάννα Αγγελοπούλου, το Καλοκαίρι του 2009, τον τίτλο του «Ελεύθερου Τύπου» (με πρώτο διευθυντή το Γ. Μιχελάκη, σημερινό εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ) αλλά τώρα αποκτούν, και ένα δεύτερο φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: