28.1.12

Short stories 28.01.2012


**Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η Τυποεκδοτική, η εκτυπωτική εταιρεία του ΚΚΕ.

**Αναβλήθηκε  για τις 14 Μαΐου  η εκδίκαση της υπόθεση  του πρώην διευθυντή της Ελευθεροτυπίας, Σεραφείμ Φυντανίδη ο οποίος συνελήφθη για οφειλές προς το δημόσιο από μή καταβολή ΦΠΑ της τάξεως των 135.000 ευρώ.  Ο δημοσιογράφος παρουσίασε στο δικαστήριο στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, έχει προχωρήσει σε ρύθμιση του ποσού των χρεών και την ημέρα που συνελήφθη έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία στη ΔΟΥ Ψυχικού με την καταβολή ποσού 15.000 ευρώ.



**Ζήτημα κατάργησης της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο θέτει ξανά η Τρόικα, για τις  επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

**Την επόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου κυκλοφορεί  το νέο 15νθήμερο περιοδικό με τον τίτλο «ΜΟΝΟ». Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας δημοσιογραφικής κολεκτίβας από ομάδα δημοσιογράφων και σχεδιαστών.

**Μάχη επιβίωσης για την ΙΜΑΚΟ, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 999 του πτωχευτικού κώδικα. Σε εξέλιξη  είναι διαπραγματεύσεις με τις Αττικές Εκδόσεις  για την πώληση του περιοδικού «ΟΚ»  και του site www.yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: