27.1.12

Ώρα για mega ανατροπές στην TV


Σε αναδιάταξη η τηλεοπτική αγορά κάτω από την πίεση της ύφεσης.  Τo RTL αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα επιστρέφοντας τις μετοχές στο Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος θα αποκτήσει και τον πλήρη έλεγχο του. Στο Alter γίνεται λόγος για επενδυτή που δεν κατονομάζεται προκειμένου να πειστούν οι εργαζόμενοι και να αποδεχθούν τη συμφωνία που προσφέρει η προσωρινή διοίκηση, ενώ βαρόμετρο θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στο Mega.
 Το Μεγάλο Κανάλι αναζητάει μετρητά προχωρώντας σε αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις τρέχουσες λειτουργικές του ανάγκες  ενώ εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για τη σύναψη δανείου με κάποια τράπεζα. Το αν θα καλυφθεί η αύξηση και ποιοι θα είναι οι μέτοχοι, την επόμενη μέρα  στο μεγαλύτερο ιδιωτικό σταθμό της χώρας, θα δώσει και το στίγμα στο παιχνίδι της πολιτικής ισχύος.
 Ποιοι είναι όμως οι βασικοί του μέτοχοι που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ο Πήγασος έχει το 26,82%, ο ΔΟΛ το 22,11%  και η  Benbay Limited το 5,26%. Ο  Δημήτρης  Κοπελούζος μετέχει με την Προμηθέας Gaz με 2,93%, ενώ παρουσία έχει και ο όμιλος Βαρδινογιάννη off shore εταιρειών. Η λίστα των μετόχων περιλαμβάνει ακόμη τις Saran Holdings  με 2,70% , τη GS Bank με 2,48%, την Elkin holdings με 2,24%, τη   Moongold Investments με 2,09, τη  Baltazzi investments  με 2,05%, τη Goodlass investments με 2,05%, την Opalton incitements , με επίσης 2,05% τη Eurobank με 1,43% κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: