13.1.12

Short stories 13.01.2012



  **Σε 48ωρη απεργία από το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου ως και το πρωί της Πέμπτης προχωρούν η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΠΤΥΜ) σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.  Οι ομοσπονδίες κάνουν λόγο  για  την απώλεια 4.000 θέσεων εργασίας στο χώρο των ΜΜΕ  για απολύσεις και «λουκέτα», πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, και ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .
**Νέα 24ωρη απεργία για σήμερα κήρυξε στην ΕΡΤ,  η ΕΣΗΕΑ ως το μεσημέρι της Παρασκευής.  Το Δ.Σ. ζητεί την “άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των ψευδεπίγραφων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, και τη μετατροπή τους σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου”  και την αποκατάσταση όλων των δημοσιογράφων  που εργάζονται με το καθεστώς αυτό.  Δηλώνει πάντως πως στην  περίπτωση υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ανανέωση των συμβάσεων, η απεργία θα ανασταλεί. 

**Χρηματοδότες αναζητάει δημοσίως ο Δημήτρης Ρίζος για την ενίσχυση του «Αδέσμευτου» Η εφημερίδα αναφέρει δεν έχει όφειλες σε τράπεζες, αλλά χτυπήθηκε από τα «φέσια» που άφησαν οι διαφημιστικές εταιρείες.
**Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στο «Κέρδος» ζητώντας την άμεση πρόσληψη του δημοσιογράφου Γιάννη Λεοντάρη και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: