15.12.11

short stories 15.12.2O11


**Προς τη σύνταξη άλλης τροπολογίας που θα αναιρεί τις νέες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων της ΕΡΤ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Τη νέα τροπολογία θα αναλάβει να  συντάξει ο νέος υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής. Με αυτή την κίνηση τακτικής, η κυβέρνηση αποφεύγει την τροπολογία των 98 βουλευτών που έχει κατατεθεί με την πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στη Βουλή με αποτέλεσμα να θίγονται άμεσα οι συμβασιούχοι, ο αριθμός των οποίων θα πρέπει να μειωθεί κατά 50%! 
**Στο κοινό  ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, εντάσσονται από την Κυριακή, το Euronews  και το TV5Monde . Για τη λήψη των καναλιών, οι τηλεθεατές θα πρέπει να διαθέτουν επίγειο ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή τηλεόραση με ενσωματωμένο ανάλογο δέκτη. Επίσης, θα πρέπει να συντονίσουν τις τηλεοράσεις ή τους αποκωδικοποιητές τους, προσθέτοντας στην ψηφιακή τους λήψη το κανάλι  22 (482 MHz) για την Αττικής ή το κανάλι 46 (674 MHz) για τη Θεσσαλονίκη.
  **Τα δικαιώματα καλλιτεχνικού πατινάζ εξασφάλισε η ΕΡΤ , μέσω της  EBU για την περίοδο 2011-15. Η συμφωνία έγινε με την International Skating Union και είναι συνολικού ύψους 75.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.  
**Στις 21 Δεκεμβρίου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση στην «Καθημερινή ΑΕ» στις 21 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί  η απόσχιση του εκδοτικού κλάδου της εταιρείας.
**Με απόφαση δικαστηρίου επιστρέφει στην εργασία του απολυμένος συνδικαλιστής στο ΔΟΛ. Το Μονομελές πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινλή διαταγή, υπέρ του απολυθέντος προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: