14.12.11

Απεργίες σε «Ελευθεροτυπία», ΔΟΛ και «Αδέσμευτο»



Νέο κύμα απεργιών στα ΜΜΕ, με διαφορετικά αιτήματα. Στην “Ελευθεροτυπία” οι απλήρωτοι επί 4 μήνες εργαζόμενοι αποφάσισαν να περιμένουν άλλη μια βδομάδα και να προκηρύξουν δύο, 48ωρες απεργίες στις 22 -23 Δεκεμβρίου και στις 29- 30 Δεκεμβρίου και για κυλιόμενες από τις 2 Ιανουαρίου. Υπέρ  της πρότασης ψήφισαν 164 εργαζόμενοι, ενώ η πρόταση για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο, Πέμπτη, συγκέντρωσε 102 ψήφους.  Βαρόμετρο βέβαια θα αποτελέσει η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και συνεπώς οι συζητήσεις της διοίκησης με τις 3 τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς και  Εθνική  για τη χορήγηση νέου δανείου.

Στο ΔΟΛ πάλι χθες οι εργαζόμενες αποφάσισαν να ζητήσουν από τα σωματεία να προχωρήσουν σε απεργία, “απαντώντας” στις πιέσεις για υπογραφή ατομικές συμβάσεων με μείωση κατά 20% στις   αποδοχές  τους που ξεκίνησαν χθες. Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών σε δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς. Σε εξέλιξη είναι και οι συζητήσεις στο Σκάι για νέες μειώσεις των αποδοχών τους κατά 10%  για την επόμενη χρονιά με τη διασφάλιση της εργασίας για ένα χρόνο, με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων αορίστου χρόνου. Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση παρουσία των σωματείων.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες από την κεντρική διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ για την υπογραφή της   Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας, με την πρόταση της ένωσης ιδιοκτητών είναι για μείωση 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: