15.12.11

Υπέγραψαν ΕΡΤ-nova για τα στιγμιότυπαΣτην υπογραφή της σύμβασης για τα στιγμιότυπα προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες  Forthnet και η ΕΡΤ. Η σύμβαση είναι  χαμηλότερη από 2 εκατ. ευρώ και δίνει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μεταδίδει τα στιγμιότυπα της αγωνιστικής δράσης στη SuperLeague για την τηλεοπτική χρονιά 2011-12. Αντίστοιχα η  Forthnet  θα αγοράζει από την ΕΡΤ τα στιγμιότυπα των αγώνων της Ξάνθης για το ίδιο διάστημα.
Με τη συμφωνία αυτή προστίθεται ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και πλέον απομένει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Forthnet σε βάρος του  Σκάι, για τη μετάδοση των αποσπασμάτων από το κανάλι του Φαλήρου. Θυμίζουμε πως εκκρεμεί ακόμη η ανακοίνωση από την TEAM της συμφωνίας της με τον ΑΝΤ1 για τους αγώνες του  Europa League  την περίοδο 2012-15 και η δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για τη σύμβαση της ΕΡΤ, με την ίδια εταιρεία.
Το επόμενο μέτωπο της σύγκρουσης είναι στην Επιτροπή  Ανταγωνισμού, με την Ολομέλεια της να συνεδριάσει στις 3 Φεβρουαρίου 2012, ύ επί της προσφυγής του  ΟΤΕ σε βάρος της  Nova. Ως τότε  η Forthnet  δηλώνει πως θα καταθέσει αναλυτικά τις θέσεις της με υπόμνημά της, η εισήγηση της αρχής είναι υπέρ του ΟΤΕ επί της συμφωνίας  Multichoice και ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Τέλος , σήμερα είναι προγραμματισμένη η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της Forthnet με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο της εταιρείας κατά 30 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: