7.12.11

Εξαίρεση λόγω Ολυμπιακών και Euro 2012



Με το επιχείρημα των Ολυμπιακών Αγώνων , του Euro 2012,  και των συνόδων Κορυφής η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούν καταθέτοντας  τροπολογίες, την εξαίρεση της ΕΡΤ, αλλά και του ΑΠΕ, από το καθεστώς των ΔΕΚΟ , των δημοσιογράφων  από το καθεστώς των δημοσίων υπάλληλων.Η στάση της κυβέρνησης  στο αίτημα περί εξαίρεσης  από τις ΔΕΚΟ των δύο ομοσπονδιών είναι αρνητική.  Η εξαίρεση αυτή είχε γίνει από τον πρώην υπουργό Επικρατείας της ΝΔ. Θόδωρο Ρουσόπουλο, για τα δύο κρατικά ΜΜΕ και την πήρε πίσω ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η ρύθμιση αυτή στερεί την ευελιξία κάλυψης των γεγονότων από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.
 Τόσο όμως η ΠΟΕΣΥ όσο και η ΠΟΣΠΕΡΤ επιμένουν πως ειδικά για την κρατική ραδιοτηλεόραση  πως ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος φορέας παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου στη χώρα,  και θα πρέπει να εξακολουθήσει να έχει τη δυνατότητα να καλύπτει το σύνολο των γεγονότων, πολιτικών (δραστηριότητες κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, πολιτικών κομμάτων), θρησκευτικών, αθλητικών (πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβο, εθνικές και διεθνείς οργανώσεις),  και πολιτιστικών εκδηλώσεων (φεστιβάλ, μουσικές παραστάσεις). Υπάρχει ακόμη και η υποχρέωση κάλυψης τα έκτακτων  γεγονότων από την ΕΡΤ από ειδικές ευέλικτες ομάδες  με ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες του Πρωθυπουργού, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του Προέδρου της Δημοκρατίας,  τα οποία καλύπτει η ΕΡΤ . Σε έκτακτες περιπτώσεις όπως σημειώνεται ομάδες παραγωγής  μετακινούνται και στο εξωτερικό για πολιτικά (Σύνοδος Κορυφής), αθλητικά (Ολυμπιακοί Αγώνες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα) και άλλα γεγονότα.
Παράλληλα, επανέρχεται  και το ζήτημα των 700 συμβασιούχων της ΕΡΤ οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση που θα διασφαλίζει τόσο τις θέσεις εργασίας όσο και την ανανέωση των συμβάσεων  οι οποίες λήγουν στις 17 Ιανουαρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: