16.11.11

Show us the money!



Νέο τρόπο πληρωμής από τις διαφημιστικές εταιρείες διεκδικούν με επιστολή τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί, Mega, ANT1, Star και Σκάι. Έχοντας υπόψη τους τόσο την περίπτωση της Leo Burnett όσο και την έλλειψη ρευστού στην αγορά διεκδικούν να αλλάξουν το σύστημα αμοιβής επί  των διαφημίσεων που μεταδίδουν, τα 4 από τα 7 μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ (απουσιάζουν Alpha, Alter,  Μακεδονία TV  καθιστούν σαφές πως το παιχνίδι από εδώ και πέρα θα παίζεται με μετρητά από τις διαφημιζόμενους που διαθέτουν ρευστότητα και τις διαφημιστικές που είναι σε θέση να πληρώνουν άμεσα τα κανάλια. Είναι η απάντηση στη «φούσκα» και τα αεροπλανάκια» που δημιουργήθηκαν στη διαφήμιση, με τα λεφτά των άλλων, όταν οι διαφημιστικές εταιρείες, μετεξελίχθηκαν σε «χρηματοπιστωτικοί οίκοι» δημιουργώντας μια παράπλευρη αγορά χρήματος.
Έτσι, από την 1η  Νοεμβρίου όπως αναφέρεται  στις επιστολές που εστάλησαν, τα τιμολόγια επί πιστώσει θα εξοφλούνται με επιταγές 4 μηνών από την ημερομηνία που εκδόθηκαν. Οι επιταγές αυτές θα πρέπει να προσκομίζονται στους σταθμούς εντός 25 ημερών. Ταυτόχρονα τα τιμολόγια επί της μετρητοίς θα πρέπει να εξοφλούνται εντός ενός μήνα, ενώ η τυχόν αθέτηση της πληρωμής θα σημαίνει αυτόματα και την ακύρωση της συμφωνίας  και την έκδοση νέων τιμολογίων επί πιστώσει. Στην περίπτωση της άμεσης εξόφλησης τιμολογίων μετρητοίς οι σταθμοί είναι διατεθειμένοι να παρέχουν επιπλέον έκπτωση ύψους 4%.
Για τις περιπτώσεις των εταιρειών που έχουν δυσμενή οικονομικά στοιχεία ή δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, η κατάθεση της εντολής για τη διαφήμιση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, θα πρέπει να συνοδεύεται και από  την καταβολή μετρητών, διαφορετικά ή με επιταγές των πελατών τους, που θα γίνονται δεκτές από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: