17.11.11

Short stories 17.11.2011



**Σε ...πολιτικό κενό αέρος η ΕΡΤ. Η κυβέρνηση επιμένει στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και την περαιτέρω συρρίκνωσης της παράλληλα με το πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού της, με το κόψιμο των συμβασιούχων και την εφαρμογή των προγραμμάτων εφεδρείας.

**Η λύση αυτή δεν είναι μονόδρομος, αφού υπάρχει και η προοοτική της ανάπτυξης της εταιρείας και στήριξης του υπόλοιπου τηλεοπτικού κλάδου, με την προϋπόθεση πως δεν θα θεωρείται ΔΕΚΟ, και συνεπώς δεν θα ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών.

**Την ίδια ώρα η απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των παλαιών συμβασιούχων της ΕΡΤ και του δήμου Αθηναίων αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως  μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι μουσικοί του δήμου Αθηναίων και της ΕΡΤ,  που προσλήφθηκαν  πριν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, δηλαδή  πριν απαγορευθεί η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.


**Σήμερα είναι προγραμματισμένη  η συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας στην «Ελευθεροτυπία». Χθες εκδικάστηκαν το πρώτος μέρος των  ασφαλιστικών  μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι σε βάρος της ιδιοκτησίας της εκδοτικής εταιρείας και την επόμενη Τετάρτη το δεύτερο.

**Με αφιέρωμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου εμπλουτίζεται από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 το πρόγραμμα του σινεσπόρ της ΕΡΤ  από τις 19 ως τις 27 Νοεμβρίου θα προβληθούν αγώνες από το «EURO 1996», που είχε πραγματοποιηθεί στην Αγγλία, ενώ θα ακολουθήσουν αφιερώματα και στις επόμενες διοργανώσεις (2000, 2004, 2008)


**Τελική ευθεία για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ. Απόψε (21.30, novasports2)  η ιστορία του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος έπαιξε και στις δύο ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: