11.11.11

**Short stories 11.11.2011




Προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Λέκκα, κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος του  ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, για την υπόθεση αγοράς δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο του 2006.Ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας. 

**«Οι δημοσιογράφοι απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων, που συνιστά καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΠΕΑΘ και των Ταμείων γενικότερα» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της.  «Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, αλλά και σε κάθε πολιτικό ή οικονομικό <<κέντρο>>, που συμμετείχε σε αυτή την απαράδεκτη επιχείρηση» εκτιμά η ένωση συντακτών.

**Σε 48ωρη απεργία στην «Ελευθεροτυπία» αποφάσισε να προχωρήσει   η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, υλοποιώντας την πρόταση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην «Χ.Κ. Τεγοπουλος» . Η επιτροπή σημειώνει πως ήδη εκπνέει η προθεσμία, που η ίδια η ιδιοκτησία της εφημερίδας  για το ζήτημα των επί 3,5 μηνών απλήρωτων συντακτών. 

**Και εγκρίσεις εκπομπών από την ΕΡΤ.   Έτσι θα προβληθούν φέτος, μεταξύ άλλων  το «Στην υγειά μας», προς  37.141 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ανά επεισόδιο,  το «Μονόγραμμα» προς 15.796 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), το «’Εχε γούστο» προς 570 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

**Ακόμη η εκπομπή «Στα άκρα»  προς 2.427 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά επεισόδιο, το  «Μετά-Μουσείο». Προς  16.239 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), το «Προσωπικά», με την Έλενα Κατρίτση προς 9.660 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και το «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια» προς 27.085 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

**Στο 9,3% μέσο ποσοστό θεαματικότητας σκαρφάλωσε την περασμένη Τετάρτη, ο Σκάι επιλέγοντας να μεταδίδει εκπομπές ροής παρακολουθώντας την πολιτική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: