10.11.11

Συμφωνία για τα στιγμιότυπα


Συμφωνία για τα στιγμιότυπα

Σε αρχική συμφωνία προχώρησαν εδώ και λίγο καιρό για τα στιγμιότυπα της SuperLeague η ΕΡΤ με τη Forthnet . Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μετά τον έλεγχο της σχετικής σύμβασης από το  ελεγκτικό συνέδριο, καθώς υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι χαμηλότερη του 1,8 εκατ. ευρώ η οποία υπεγράφη πέρυσι για τα δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Η συμφωνία έχει ως αφετηρία την 5η αγωνιστική, όταν και άρχισε  η ΕΡΤ να δείχνει εκτεταμένα αποσπάσματα στην «Αθλητική Κυριακή» από τους αγώνες, με την ΕΡΤ από την πλευρά της να εισφέρει τα πλάνα από τις αναμετρήσεις της Ξάνθης.  Έτσι είναι βέβαια πως τουλάχιστον ένα ελεύθερο κανάλι η ΝΕΤ θα έχει κάθε Κυριακή βράδυ τη σύνοψη της αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να συζητηθεί και το αίτημα της  Forthnet για πληρωμή υπολοίπου ποσού από τη σχετική σύμβαση της προηγούμενης περιόδου.
Την ίδια ώρα η  εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης θέτει εκ νέου από την πλευρά της το ύψος του τιμήματος των 3 εκατ. ευρώ που πληρώνει στην ΕΡΤ για  τη χρήση των συχνοτήτων της προκειμένου να αναμεταδίδονται τα προγράμματα των novacinema/novasports. Η Forthnet ζητάει μείωση του ποσού  όμως η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση. Το θέμα τέθηκε και στον Ηλία Μόσιαλο, όμως δεν ελήφθη καμία νομική πρωτοβουλία. Λίαν συντόμως, σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, επρόκειτο να ξεκινήσουν κοινές εκπομπές των προγραμμάτων της ΕΡΤ και των  novacinema/novasports στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Όπως όμως όλα τα πράγματα στη χώρα και αυτό το εγχείρημα «πάγωσε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: