29.11.11

Σοκ και χάος στα media



Χαοτική η κατάσταση στα Μέσα. Την ίδια ώρα που ο ΔΟΛ, δια του προέδρου του (και προέδρου του Mega και της ΕΙΗΕΑ) προτείνει μείωση στις αποδοχές των εργαζόμενων του οργανισμού κατά 20%, η ΕΣΗΕΑ δεν κατορθώνει να συνεδριάσει διότι απουσιάζουν 6 από τα μέλη της . Η ένταση κορυφώνεται στα Μέσα  καθώς στο  Alter οι απλήρωτοι εργαζόμενοι παρενέβησαν στο πρόγραμμα , ενώ στην «Ελευθεροτυπία ετοιμάζονται για 3ήμερη απεργία από την Πέμπτη , με στόχο να μην κυκλοφορήσουν το Σαββατιάτικο και το Κυριακάτικο φύλλο, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ιδιοκτησίας με τις τράπεζες.
Ο Σταύρος Ψυχάρης, στέλνοντας mail ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου οι μισθοί τους μειώνονται κατά 20% , με όριο τα 1.200 ευρώ (δεν διευκρινίζεται αν είναι οι μικτές αποδοχές) για τα επόμενα 2 χρόνια, ως το Δεκέμβριο του 2013!  Ο εκδότης δηλώνει συμπληρωματικά πως οι αποδοχές των εργαζομένων “ οι αποδοχές θα επανέλθουν στα σημερινά επίπεδα εντός δύο ετών”… αν τα έσοδα από διαφημίσεις επιστρέψουν στα επίπεδα των ετών 2008-2009”. Σήμερα το απόγευμα στις 4.00 οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση θα αποφασίσουν για τη στάση τους.
Την ίδια πρόταση απηύθυνε προ ημερών και προς το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την προϋπόθεση πως οι αποδοχές θα υποχωρήσουν κατά 20%. Η ΕΣΗΕΑ κατόρθωσε να μην συνεδριάσει χθες, αφού, παρά το γεγονός πως οι στιγμές είναι καθοριστικές για το μέλλον των Μέσων, 6 μέλη απείχαν από τη διαδικασία χωρίς να εξηγήσουν τη στάση τους. ίσως Μπροστά στον Αρμαγεδώνα που έρχεται ο δημοσιογραφικός κλάδος δεν φαίνεται να διαθέτει καμία στρατηγική .

1 σχόλιο:

In situ είπε...

Ονομα δεν έχουν τα έξι μέλη που δεν παρέστησαν; έτσι για να ξέρουμε τι κάνουν εκείνοι που ψηφίζουμε στις εκλογές