3.11.11

Απεργία και ασφαλιστικά στην «Ελευθεροτυπία»




Με απεργία απαντούν οι , επί 3 μήνες, εργαζόμενοι σε τράπεζες και Μάνια Τεγοπούλου. Μετά από πολύωρη συνέλευση οι εργαζόμενοι στη Χ. Κ. Τεγόπουλος με ψήφους 273 εργαζόμενοι ψήφισαν να κηρυχθεί εντός των ημερών 24ωρη απεργία, ενώ 31 ζήτησαν να προχωρήσουν άμεσα από χθες σε απεργιακή κινητοποίηση.  Το διασωματειακό θα αποφασίσει αν η απεργία  θα γίνει  την Παρασκευή, ή τη  Δευτέρα, ενώ ταυτόχρονα η γενική συνέλευση το εξουσιοδότησε με απόφαση για 48ωρη απεργία σε ανοικτή ημερομηνία για να αποφευχθεί ένα πιθανό λοκ άουτ από την ιδιοκτησία. 
Σε νομικό επίπεδο, κι άλλοι εργαζόμενοι θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν από κοινού στις 16 Νοεμβρίου,  προχωρώντας ταυτόχρονα σε επίσχεση εργασίας και προσφεύγοντας στην επιτροπή επίλυσης εργασιακών διαφορών  του  υπουργείου εργασίας. Νωρίτερα η διευθυντική ομάδα της «Ελευθεροτυπίας» είχε ζητήσει από όσους εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν το φύλλο, χωρίς αλλαγές στην ιεραρχία μέχρι να βρεθεί μια λύση με το δάνειο. Η πρόταση αυτή δεν περπάτησε αντιθέτως πάρα πολλοί εργαζόμενοι ζήτησαν τις επόμενες μέρες, όταν θα κυκλοφορεί η εφημερίδα να γίνεται προσπάθεια να εκφράζεται η άποψή τους, και όχι αυτή της ιδιοκτησίας.
Στο χθεσινό φύλλο, η εκδότρια,  σε κεντρικό άρθρο στην πρώτη σελίδα  ανέφερε πως «η  Νομική Υπηρεσία της Alpha “γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.”, παρά το γεγονός πως «είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας». Ταυτόχρονα έγραφε πως  η Τράπεζα Πειραιώς κρατούσε  «στο σύνολό τους μπλοκαρισμένα τα έσοδα της «Ελευθεροτυπίας» από τις πωλήσεις φύλλων, μέσω του πρακτορείου «Αργος». Μετά το άρθρο η τράπεζα Πειραιώς φαίνεται να δέχθηκε την αποδέσμευση του 25% των εσόδων από τις πωλήσεις της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: