30.11.11

Περικοπές και καθυστερήσεις πληρωμών




Εκρηκτικό τοπίο στα Media. Ο ΔΟΛ προχωράει σε περικοπές, από αύριο, κατά 20% στις αποδοχές των εργαζομένων  και ο Πήγασος κατά 10%, όπως και ο «Ελεύθερος Τύπος» προς τους τεχνικούς του. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο Alter που παραμένουν απλήρωτοι από 5 ως 10 μήνες, προβάλουν κάρτα με τα αιτήματά τους και περιμένουν τη συνάντηση της Πέμπτης του Κώστα Γιαννίκου με τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της Χ. Κ. Τεγόπουλος τα αποτελέσματα των επαφών της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου με τις τράπεζες.


Κύριο ζήτημα τις επόμενες μέρες είναι η ρευστότητα των χρημάτων. Ο ΔΟΛ διαμήνυσε πως θα πληρώσει τους εργαζόμενους κλιμακωτά ως τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ στο χορό μπήκε και το Star του ομίλου Βαρδινογιάννη, ανακοινώνοντας πως  θα καταβάλει μισθούς ως τις 10 Δεκεμβρίου, ανάλογα με τις αποδοχές των υπαλλήλων του. Τα σωματεία στον Τύπο κλιμακώνουν τη στάση τους με απεργία αύριο και στάση εργασίας (11.00-15.00) την Πέμπτη. Έτσι, σήμερα δεν εργαστούν οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΥ με κύριο αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
 Επίσης οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ  (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Αθήνα 984 , γενική γραμματεία, ενημέρωσης) προτείνουν σε κυλιόμενες απεργίας από αύριο έως και την Κυριακή. Την πρότασή τους υιοθέτησε η ΕΣΗΕΑ, όχι όμως και η ΠΟΕΣΥ, ως εκ τούτου δεν είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί  Ταυτόχρονα σε 3ήμερη απεργία προχωρούν από την Πέμπτη και οι επί 4 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στη Χ. Κ. Τεγόπουλος και ως εκ τούτου δεν θα κυκλοφορήσει η «Ελευθεροτυπία», την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Οι τεχνικοί της «Φωτοεκδοτικής» διαφωνούν με το σωματείο τους (ΕΤΗΠΤΑ)  για τη μή συμμετοχή τους  και αναφέρουν πως  η στάση της «δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: