23.11.11

Στάσεις εργασίας για την εφεδρεία




Συνεχίζεται η μάχη για το μέλλον των δημόσιων ΜΜΕ. Μετά από δεύτερη συνεχόμενη παρέμβαση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, δεν πραγματοποιήθηκε χθες το προγραμματισμένο ΔΣ της εταιρείας, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιζόταν η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της και η αντίστοιχη εξάλειψη του ελλείμματος. Αν ληφθεί η απόφαση αυτή χωρίς η ΕΡΤ να βγει από το νόμο περί ΔΕΚΟ, θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους, αλλά και την περαιτέρω συρρίκνωση της εταιρείας με την εφαρμογή της εφεδρείας, το κόψιμο των συμβασιούχων  και το ενιαίο μισθολόγιο.


Σήμερα, η συντονιστική ομάδα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και ΑΠΕ έχει προγραμματίσει  επαφές με την Αλέκα Παπαρήγα, τον Αλέξη  Τσίπρα, το Φώτη Κουβέλη και το Γιώργο Καρατζαφέρη, ενημερώνοντας για το ζήτημα, με βασικό επιχείρημα πως δεν μπορεί να υπαχθούν σε ωράριο δημοσίου οι εργαζόμενοι στα
media. Αν τελικά εφαρμοστεί ο νόμος, τότε τόσο η ΕΡΤ όσο και το ΑΠΕ κινδυνεύουν να μην μπορούν να διατηρήσουν την 24ωρη λειτουργίας τους.

Παράλληλα,  οι συνεργαζόμενες ενώσεις στα ΜΜΕ στάσεις εργασίας  σήμερα (15.00 -19.00)  και (20.00 έως-24.00) και αύριο Πέμπτη τις ίδιες ώρες  Νοεμβρίου 2011. Η ΠΟΕΣΥ από τη μεριά της κήρυξε την Παρασκευή 6ωρη εργασίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για την (11.00 -17.00)   και συνέλευση την ίδια ώρα . Η ομοσπονδία των δημοσιογράφων ζητάει, μεταξύ άλλων,  να μην εφαρμοστεί ο νόμος  για την εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο , να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης  και την άμεση εξαίρεση των δύο εταιρειών από τις ΔΕΚΟ για λειτουργικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: