4.11.11

Κυριακάτικο “μήνυμα” από την “Ελευθεροτυπία”



Μετά τη δημόσια σύγκρουση, οι συζητήσεις  και οι αποκαλύψεις; Η Χ. Κ. Τεγόπουλος σε επιστολή της προς το ΧΑΑ ανακοίνωσε πως «επαναδιαπραγματεύεται  με την Alpha Bank» αλλά και με άλλες τράπεζες, υπογραμμίζοντας πως «θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της».  Η εκδότρια Μανια Τεγοπούλου, δηλώνει πως θέλει να συνεχίσει να έχει την εφημερίδα προ προαναγγέλλοντας δημοσιογραφική έρευνα «για το τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας στον Τύπο» στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας.
Βέβαια οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και σήμερα δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει το φύλλο, καθώς οι πάντες- και στην ηλεκτρονική έκδοση- σταμάτησαν να εργάζονται από τις 12.00 το μεσημέρι χθες, οπότε και κήρυξε 24ωρη απεργία το διασωματειακό. Όπως παραδέχεται η ίδια η εκδοτική εταιρεία οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που εδώ και 3 μήνες δεν πληρώνονται.  “Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας την 02/11/2011 αφορούν ουσιαστικά και κυρίως τις υποχρεώσεις προς το προσωπικό, ύψους 3,2 εκ. ευρώ” αναφέρει η εταιρεία συμπληρώνοντας πως “οι λοιπές υποχρεώσεις τακτοποιούνται κανονικά”!  
Το ζήτημα είναι πότε και αν θα μπορέσει να λάβει δάνειο η Χ. Κ. Τεγόπουλος, έτσι ώστε προσωρινά να λάβει ένα ακόμη “φιλί της ζωής” **ο ΕΡΤ ﷽﷽πγ βρποσοστη εφημερδεν. Στην ανακοίνωση της σημειώνει πως "σε κάθε περίπτωση η εταιρία συνεχίζει την προσπάθεια της για να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση της και από άλλες τράπεζες”, αλλά και πάλι αυτή η προσπάθεια δεν εξηγεί επαρκώς το πως μπορεί  ο όμιλος της Χ.Κ. Τεγόπουλος  να σωθεί. Ακόμη και αν λάβει δάνειο η εφημερίδα αυτό προορίζεται για την αποχώρηση του προσωπικού, κοινώς αν δεν βρεθεί κια άλλη λύση που προφανώς θα περνάει μέσα από μια κεφαλαιακή ενίσχυση η εφημερίδα θα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: