2.11.11

Μάχη επιβίωσης για την “Ελευθεροτυπία”


Κρίσιμες στιγμές  για την «Ελευθεροτυπία», μετά την άρνηση της Alpha Bank να χορηγήσει το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ! Το δάνειο είχε αρχικά συμφωνηθεί πριν από 4 βδομάδες, αλλά στη συνέχεια φαίνεται πως υπήρξε άρνηση από το νομικό τμήμα της τράπεζας. Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει σήμερα κανονικά, αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις από την ίδια την εκδότρια να αναστείλει την έκδοση της, από τη στιγμή που η τράπεζα είπε «όχι». Καθώς όμως η απόφαση ελήφθη «εν βρασμώ»  στη συνέχεια επικράτησαν πιο ψύχραιμες απόψεις, μετά από τις συζητήσεις με τους δύο διευθυντές, Κυρά Αδάμ (ημερήσια έκδοση), Βαγγέλη Παναγόπουλο (κυριακάτικη) και τον οικονομικό διευθυντή, Αντώνη Πολυκανδριώτη.

Το δάνειο αυτό προοριζόταν για την κάλυψη του σχεδίου αποχώρησης του ήμισυ του προσωπικού από την εκδοτική εταιρεία, έτσι ώστε να διασωθεί το φύλλο. Θα χορηγούνταν τμηματικά, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που θα δέχονταν να αποχωρήσουν. Είναι άγνωστος ο λόγος που η τράπεζα αποφάσισε να μην δώσει και νέο δάνειο στην εφημερίδα, λέγεται όμως πως συνέβαλαν και οι αξιολογήσεις που γίνονται από την Black Rock στις τράπεζες, αλλά και η σχετική έκθεση που έχει στα χέρια της η Τρόικα για τον τραπεζικό κλάδο και τα media. 
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες και πλέον  βλέπουν πως δεν υπάρχει προοπτική να πάρουν τις αποζημιώσεις τους. Κάτω από το βάρος των εξελίξεων αυτών σήμερα  στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση καλούνται οι εργαζόμενοι να λάβουν τις αποφάσεις τους. Αρχικά, προγραμμάτιζαν να προχωρήσουν σε 4ήμερη απεργία, καθώς πάρα πολλοί είναι ήδη σε οικονομικό αδιέξοδο και  δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: