16.10.11

Short Stories 15-16.10.2011


**Εναντίον του ΕΣΡ με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ενωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας επί της οδηγίας που εξέδωσαν για την ευρωπαϊκή οδηγία περί οπτικοακουστικών υπηρεσιών. Η ευρωπαϊκή οδηγία περιλαμβάνει διατάξεις για τη διαφήμιση, την «τοποθέτηση προϊόντος» και τις αθλητικές μεταδόσεις.



**Μετά τους εκπροσώπους του  Mega, και οι άνθρωποι της Forthnet κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών  Πόπη Παπανδρέου.

**Δύο βδομάδες κύλησαν χωρίς να συγκροτηθεί το ΔΣ της ΕΡΤ!  ΤηΤρίτη θα γίνει η ακρόαση των νέων μελών από την   επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.  Η επόμενη αποστολή του ΔΣ είναι να υλοποιήσουν την κυβερνητική εντολή για την διακοπή λειτουργιών της ΕΡΤ και την έξοδο σε εφεδρεία περίπου 300 εργαζομένων της. 

**Να συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία  των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στις 19-20 του μήνα, με την παράλληλη οργάνωση δικτύου ενημέρωσης καλούν οι επί 3 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» την ΕΣΗΕΑ.

**Κοινή ψηφιακή εκπομπή σχεδιάζουν η Digea και η ΕΡΤ στα Ακαρνανικά όρη στη Δυτικη Ελλάδα, από τον επόμενο μήνα, με τη διακοπή του αναλογικού σήματος  των σταθμών εθνικής εμβέλειας.

**Ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πληγούν τα μικρά φύλλα.  

**Τον επόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα η κυριακάτικη έκδοση της «Δημοκρατίας»

 **Ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος αρμόδιος για θέματα αθλητισμού μιλά αυτή τη Δευτέρα στη «Δίκη» (00.30, Σκάι) για τα καυτά θέματα της αθλητικής επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: