14.10.11

"Κόκκινο” προς το παρόν, για Θρύλο



«Πράσινο» φως για τη μετάδοση του αγώνα  Champions League την Τρίτη (Mega) από την ΕΣΗΕΑ, σε αναμονή για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ντορούσια Ντορντμουντ. Το τι θα γίνει με τον αγώνα του  Champions League θα εξαρτηθεί από την προγραμματισμένη για σήμερα  το πρωί συνάντηση της προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, με τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, και αν η κυβέρνηση θα διατηρήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ είπε ήδη «όχι» στη μετάδοση με πουλ της επίσκεψης του πρωθυπουργού  στις  Βρυξέλλες, αλλά η κίνηση αυτή  δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τη μετάδοση  του αγώνα του Ολυμπιακού, ειδικά κάτω από το βάρος της απόκτησης των δικαιωμάτων του Champions League από την ΕΡΤ την επόμενη 3ετία. Το ενιαίο μισθολόγιο από την άλλη, μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων κατά επιπλέον  35%,  ρίχνοντάς  τες στο 30% σε σχέση με τα εισοδήματα του 2008. Είναι μια βίαιη πτώση σε ένα καταστροφικό σπιράλ ύφεσης. Ο αντίλογος της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι πως η ΕΡΤ είναι και πλεονασματική και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητώντας  από την κυβέρνηση να υπαχθεί  στο καθεστώς των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Στην περίπτωση του Mega, η ΕΣΗΕΑ θα επιτρέψει την Τρίτη, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, την περιγραφή του αγώνα, χωρίς όμως τη ζωντανή εκπομπή πριν και μετά τον αγώνα. Την Τετάρτη όμως, , η ΠΟΣΠΕΡΤ, που έχει κηρύξει στάσεις εργασίας,  έχει τον πρώτο λόγο και θα σταθμίσει από τη μια από τις σοβαρές απώλειες του εισοδήματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ και από την άλλη τις αντιδράσεις που θα προκύψουν αν ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: