20.10.11

«Στη σέντρα» Alter και ΕΤ1!




"Δεν είναι δυνατόν σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, που χρωστάει 500 εκατ. € να δίνουν δάνεια οι Τράπεζες και να μη χορηγούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις» Η πρωθυπουργική φωτογραφική αναφορά στην περίπτωση του Alter το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, προκαλεί αναταράξεις στο χώρο των Μέσων. Η εκτίμηση είναι πως με την παρέμβαση αυτή εισερχόμαστε στην τελική ευθεία  της σύγκρουσης στα media. «Ο θάνατός σου, η ζωή μου ».

Η αναφορά αυτή από τον πρωθυπουργό έγινε μία μέρα μετά από τη συνάντηση με τους κυρίους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα, μετόχους του Mega και δύο μεγάλων συγκροτημάτων  ΔΟΛ και Πήγασου, χωρίς να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο των συζητήσεων. Αν το Alter δεν   να λάβει νέο δάνειο , είναι σαφές πως δεν μπορεί να παραμείνει στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα με προφανή συνέπεια το κλείσιμο του και την απώλεια εργασίας για περίπου 700 εργαζόμενους. Βέβαια οι ευθύνες της διοίκησης του Alter είναι σημαντικές και προκύπτουν εύκολα  από το ύψος του δανεισμού της εταιρείας. Το ζήτημα λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις καθώς τόσο το Alter όσο και ο Real (Νίκος Χατζηνικολάου 50%- Γιώργος Α. Κουρής 50%) ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με το δελτίο ειδήσεων του καναλιού να είναι στην κορυφή της θεαματικότητας 

Θυμίζουμε πως το πρώτο μεγάλο λουκέτο αποφάσισε να το βάλει η ίδια η κυβέρνηση στην ΕΡΤ, κλείνοντας την ΕΤ1 και απομακρύνοντας  250-300 συμβασιούχους και περίπου 300 εργαζόμενους με το εύρημα της εφεδρείας. Παράλληλα, άγνωστη παραμένει και η τύχη του Alpha, αφού  το RTL που το ελέγχει εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και της απεμπλοκής από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: