6.9.11

Φουντώνει η κόντρα για τα στιγμιότυπα


Χωρίς συμφωνίες για τη διαχείριση των τηλεοπτικών στιγμιότυπων της SuperLeague, παρά το γεγονός  ό,τι η δεύτερη αγωνιστική πλησιάζει το επόμενο Σαββατοκύριακο.  Η nova διεκδικεί το ποσό των 2 εκατ ευρώ από την ΕΡΤ και το Σκάι, χωρίς ανταπόκριση για διαφορετικούς λόγους. Η αναστάτωση στην ΕΡΤ, από το σχέδιο του Η. Μόσιαλου , δεν επιτρέπει την υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας, αν το τοπίο δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Η ΕΡΤ από την πλευρά της αποδίδει την καθυστέρηση στο γεγονός πως «το πρωτάθλημα και για τις επόμενες αγωνιστικές θα παραμείνει κουτσουρεμένο». Η κατάσταση περιπλέκεται λίγο περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς πως η ΕΡΤ, με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει η διοίκηση της επί ΝΔ,  διαθέτει και τα δικαιώματα της Ξάνθης, για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, την ίδια ώρα που η ομάδα έχει υπογράψει συμφωνία ένταξης στην κεντρική διαχείριση.
  Κι αν για την πρώτη περίπτωση χρειάζεται σχεδόν πολιτική συμφωνία στη δεύτερη, μάλλον τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια, όπως σχεδιάζει η Forthnet. Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης συντάσσει ήδη το νομικό κείμενο με το οποίο θα προσφύγει καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές  σε βάρος του Σκάι για τα στιγμιότυπα.  Τη δική του «βολή» έριξε ο απελθών πρόεδρος της SuperLeague , Βαγγέλης Μαρινάκης, μέτοχος του ομίλου Σκάι, με επιστολή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό υποστηρίζοντας πως μετέδωσε αποσπάσματα σε χρόνο που φτάνει τα 5 λεπτά.  
Ο Σκάι από τη μεριά του υποστηρίζει πως τηρεί κατά γράμμα τη νομοθεσία  εφαρμόζοντας  την πρόσφατη κοινοτικής οδηγίας αναφέροντας  πως  μετέδωσε αποσπάσματα διαρκής 90 δευτερολέπτων- ανά παιχνίδι-  σε γενικού ενημερωτικού περιεχομένου εκπομπή.  «Στην περίοδο αυτή  που η κοινή γνώμη παρακολουθεί εν εξελίξει δικαστικές διερευνήσεις για τα συμβαίνοντα στο ποδόσφαιρο  και έχει πληγεί βάναυσα το κύρος του Ελληνικού Πρωταθλήματος,  ο ΣΚΑΙ έχει υποχρέωση  να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για την προάσπιση της διαφάνειας και της δημοσιότητας στα αθλητικά δρώμενα της Χώρας”, αναφέρει ο Χ. Παναγόπουλος στην επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: