25.6.11

Short stories (26.06)




**Περίοδος διεργασιών στο Mega.  Ο Σταύρος Ψυχάρης θα είναι μάλλον ο νέος πρόεδρος του καναλιού, με τον Ηλία Τσίγκα να παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και με συζητήσεις μεταξύ των μετόχων για τη μελλοντική μορφή του καναλιού και του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.

**Κρίσιμες  είναι οι επόμενες μέρες για τα  ΜΜΕ. Εντός βδομάδας πραγματοποιούντα οι γενικές συνελεύσεις για 3 επιχειρήσεις των ΜΜΕ. Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνέλευση του ΔΟΛ, και την Πέμπτη εκείνη του Πήγασου  και της Χ. Κ. Τεγόπουλος . Οι μετοχές και των 3 επιχειρήσεων είναι σε καθεστώς επιτήρησης από το ΧΑΑ.

**Παράλληλα την επόμενη βδομάδα εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής του Alter  στο άρθρο 99. Από την απόφαση του δικαστηρίου θα κριθεί ποια θα είναι η μελλοντική αγορά της τηλεόρασης.

**Σε αναχρηματοδότηση του δανεισμού της  και σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου θα προχωρήσει η εταιρεία τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης , Forthnet, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από το κύμα της οικονομικής ύφεσης.

**Κυλιόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας, την  επόμενη Τρίτη και την Τετάρτη  (11.00 πμ-3.00μμ) συμμετέχοντας στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν τα ΔΣ των ομοσπονδιών των ΜΜΕ.

**Σοβαρή ενόχληση της ΕΡΤ, στην απόπειρα προληπτικής  λογοκρισίας του ΕΣΡ στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη για την ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Μπίτσης έστειλε επιστολή στη ραδιοτηλεοπτική αρχική στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται  ότι  «όπως είναι γνωστό ο έλεγχος του Συμβουλίου σας ασκείται επί εκπομπών που μεταδίδονται ή έχουν μεταδοθεί και όχι επί περιεχομένου εκπομπής που δεν έχει μεταδοθεί»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: