24.6.11

Παγώνουν οι διαπραγματεύσεις


Επιπτώσεις  και στην αγορά  της τηλεόρασης εκτιμάται πως θα έχει η υπόθεση των στημένων αγώνων. Το σοκ μπορεί να είναι ισχυρό στην αρχή, με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, όμως υπάρχει η αίσθηση πως αν η δικαιοσύνη φτάσει την υπόθεση ως το τέλος, το ελληνικό πρωτάθλημα λειτουργήσει  χωρίς παρεμβάσεις μπορεί να  ενισχύσει και την τηλεοπτική αγορά.
Η αποκάλυψη της ιστορίας των στημένων συνέβη ενώ κορυφώνονταν οι διαπραγματεύσεις  της Forthnet  με τη  SuperLeague  για το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Ολυμπιακού , αλλά και της Ξάνθης στην κεντρική διαχείριση. Είναι προφανές πως οι συζητήσεις θα παγώσουν για ένα διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Η Forthnet έχει όφελος να υπάρξει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκτιμούν οι παρατηρητές, αφού αν είναι περισσότερο ανταγωνιστικό θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το κοινό για την παρακολούθηση των αγώνων. Η επένδυση που έχει γίνει στην κεντρική διαχείριση από την εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης είναι καθοριστική και συνεπώς δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις εξελίξεις.
Η κυβέρνηση δίνει βάρος στο σκέλος της κρατικής χρηματοδότησης. Ο υπουργός Πολιτισμού , Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο Σκάι 100,3 επανέλαβε πως  αν δεν υπάρξει ένα αυστηρό πλαίσιο από την ΕΠΟ,  το κράτος δεν θα χρηματοδοτήσει το ποδόσφαιρο μέσω του ΟΠΑΠ, δεν θα χρησιμοποιηθούν κρατικά γήπεδα και δεν θα μεταδώσει αγώνες η ΕΡΤ. Αν και ο υπουργός  δεν απάντησε ξεκάθαρα αν ο ΟΠΑΠ θα διακόψει τις συμβάσεις με τις ομάδες που εμπλέκονται στην ιστορία, είναι φανερό όμως πως η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου την ΕΡΤ. Το τι θα γίνει όμως θα εξαρτηθεί  από τις κεντρικές αποφάσεις που θα ληφθούν για το άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: