4.3.11

Σοκ και δέος από το κόστος του 984



Ζητείται μέλλον για τον Αθήνα 984. Τα δεδομένα για το ραδιοφωνικό σταθμό της που πληρώνουν οι δημότες της Αθήνας είναι σαρωτικά, σύμφωνα με όσα παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης : 384 εργαζόμενοι εκ των οποίων ...250 δημοσιογράφοι, με κόστος μισθοδοσίας 9  εκατ. ευρώ , έσοδα 400 χιλ. ευρώ  και ετήσιας και τακτική επιχορήγησης ύψους 15,5 εκατ. ευρώ.
 Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι καταρχήν η μείωση της επιδότησης στα 5 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος και  η  μετατροπή του σταθμού σε ανώνυμη εταιρεία , με σκοπό να λειτουργεί ως δημοτικός και όχι ως ποικίλης ύλης. Το Καλοκαίρι λήγουν άλλωστε και οι 3μηνες συμβάσεις των 91 που ανανεώθηκαν πριν από 3 μέρες.

Από την άλλη πλευρά προβληματισμό προκάλεσε ο τρόπος αποπομπής ορισμένων δημοσιογράφων από τους συνολικά 100 που απομακρύνθηκαν, με συνοπτικές διαδικασίες.  Εκτός 984 βρέθηκαν και οι άνθρωποι που τον δημιούργησαν όπως ο πρώτος του διευθυντής Γιάννης  Τζαννετάκος, ο Άκης Κοσώνας , δίχως να υπάρξει κάποια ενημέρωση , την ίδια ώρα που διατηρούνται, ως συμβασιούχοι πρώην παρουσιάστριες ψυχαγωγικών εκπομπών στην τηλεόραση.

Τα κριτήρια για τις απομακρύνσεις- απολύσεις , σύμφωνα με τον κ. Καμίνη,  ήταν η απόδοση των προσώπων, η οικονομική του κατάσταση η πολυθεσία και η ικανότητα τους να βρουν δουλειά. Ως δείγματα χαρακτηριστικά της σπατάλης υπήρξε ο δήμαρχος Αθηναίων έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση δημοσιογράφου που λάμβανε 2.500 ευρώ για δύο δεκαλέπτων εβδομαδιαίως 2.500 ευρώ, ενώ άλλους που ζούσε σε νησί έπαιρνε αμοιβή 6.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων μέσω του σταθμού διατέθηκαν  182.000 για δώρα όπως μανικετόκουμπα, τηλεοράσεις , λάπτοπ , ζώνες και καφετιέρες.


Όλα στο Μέρντοχ!

Στη δημιουργία ενός Κολοσσού στη Μεγάλη Βρετανία προχωράει ο Μέρντοχ .Ο όμιλος του  News Corporation, έλαβε το πράσινο φως από το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού για την αγορά του υπολοίπου 61% των μετοχών της τηλεοπτικής εταιρείας BskyB , με την κυβέρνηση να παρακάμπτει την επιτροπή ανταγωνισμού!  Για να υλοποιηθεί η συμφωνία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανεξαρτητοποίηση του ειδησεογραφικού καναλιού Sky News από την εταιρεία BSkyB. Οι επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης στη Βρετανία κάνουν λόγο για σκανδαλώδη απόφαση υπέρ του ομίλου Μέρντοχ,  -καθώς ήδη ελέγχει τις εφημερίδες , Times , Sun , Sunday Times και  k News of the World- και προειδοποιούν ότι θα επιδιώξουν την ανατροπή της. Η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί όπως με αυτή την ρύθμιση  , της λειτουργίας του Sky News σε μια ξεχωριστή εταιρεία, λύνεται το ζήτημα  του ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: