1.2.11

Ζητούνται κανάλια για το… Champions League



Η ύφεση μπορεί να πλήξει  και το Champions League!  Οι ζημιές των τηλεοπτικών σταθμών είναι πολύ μεγάλες και  από τον περασμένο Σεπτέμβριο άρχισαν να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.  To Mega  στις συζητήσεις που είχε με την ΤΕΑΜ έριξε την ιδέα της συνεργασίας με τη  Nova, όμως το κόστος  των δικαιωμάτων που φτάνουν τα 10 εκατ. ευρώ ανά χρονιά,  θεωρήθηκε απαγορευτικό. 

  Τόσο το Mega  όσο και ο ΑΝΤ1 έχουν στα χέρια τους ένα προϊόν πάρα πολύ ακριβό, αλλά η απάντηση ήταν μάλλον αρνητική .  Από  τον «πυρετό» των ιδιωτικών δικτύων και της ΕΡΤ  για το Champions League , περνάμε στον προβληματισμό για την τύχη των αγώνων όχι της επόμενης 3ετίας, αλλά της τηλεοπτικής χρονιάς 2011-12...
Η ΕΡΤ  από την πλευρά της δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Μπορεί στο σκέλος του ελληνικού πρωταθλήματος, να  είναι σχεδόν δεδομένη απόφαση  για την απόσυρση από την κούρσα των δικαιωμάτων, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Champions League . Η ΕΡΤ θέλει να έχει τους αγώνες , αλλά αυτό που αφήνει να εννοηθεί είναι πως δεν θα μπει στον ανταγωνισμό για τη διεκδίκησή τους , δηλαδή πως δεν θα κάνει υψηλότερες προσφορές από τους ιδιωτικούς σταθμούς.  Το πρόβλημα για την κρατική ραδιοτηλεόραση είναι πως έχει δηλώσει πως εντός 2ετίας θα βγει από τη διαφήμιση, οπότε αν τηρήσει αυτή τη δέσμευση το ερώτημα είναι τι θα κάνει με τους χορηγούς του προϊόντος.  Η nova από την πλευρά της δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί, προφανώς όμως δεν θέλει να λάβει μέρος σε κάποια κούρσα διεκδίκησης δικαιωμάτων , για αγώνες που δεν θα έχουν άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον

Ανεστάλη η απεργία στη Nova
Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η απεργία της ΕΣΗΕΑ στη  nova. Το δικαστήριο κήρυξε την απεργία «παράνομη και καταχρηστική» ύστερα από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων  από τον όμιλο Forthnet .  Η ΕΣΗΕΑ , ακολουθώντας τακτική “μπρος –πίσω” παρά τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το απόγευμα ,προχώρησε αρχικά στην κήρυξη νέας απεργίας , την οποία και ανακάλεσε στη συνέχεια αργά το βράδυ! H Forthnet  σε  ανακοίνωσή της  αναφέρει πως “η διεύθυνση του Ομίλου επέλεξε ως έσχατη λύση των προσπαθειών της, τη δικαστική οδό, κρίνοντας υπερβολική και επιλεκτική   την αντίδραση της  Ένωσης Συντακτών να προκηρύξει απεργία”. Εξαπολύει μάλιστα  βολές  εναντίον του προέδρου της ΕΣΗΕΑ , αναφέροντας  πως “ενώ ο κ. Πάνος Σόμπολος  γνωρίζει και προσωπικώς τους λόγους που λύθηκαν οι συνεργασίες με τους δύο δημοσιογράφους” , αναφέρει,  “εν τούτοις, προέβαλε  ανυπόστατους ισχυρισμούς μέσω των ανακοινώσεων της Ενώσεως με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων”.  

Short stories

**Αναστέλλει την έκδοσή της σήμερα η Financial Box", η οποία μαζί με τη "Score Live" και την "Ισοτιμία" , πέρασε από τον Π. Κυριακίδη στο Γ. Βλαστάρη. Οι έξι εργαζόμενοι έλαβαν την αποζημίωση τους και απολύθηκαν.  
**Σε δύσκολη κατάσταση μεγάλη εφημερίδα , έχοντας προβλήματα τροφοδοσίας σε χαρτί  και ζητήματα ρευστότητας.
** Το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ με μετρητά, εξετάζει η εταιρεία , σύμφωνα  με απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή δημοσίευμα της "Αξίας".
**Με 2 στάσεις  εργασίας στο «Έθνος» «απάντησε» η ΕΣΗΕΑ  για την απόλυση  της Σοφίας Σεβαστάκη.  
**Για αύριο, Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΗΕΑ. Η ένωση συντακτών δεν έχει καταλήξει σε πακέτο προτάσεων, διατυπώνοντας μόνο τη θέση πως οι προτάσεις της ΕΙΗΕΑ , δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. 
** «Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα», ρωτούν τους υπουργούς εργασίας και εσωτερικών  για την περίπτωση των 130 εργαζομένων της «Απογευματινής» οι  βουλευτές της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος
**Ενδιαφέρον από  εταιρείες στο διπλό διαγωνισμό  του ΟΤΕ τηλεοπτικής υποστήριξης, ύψους  6 εκατ. ευρώ. Προτάσεις κατέθεσαν η PLD που παρέχει ήδη υπηρεσίες στο Conn-x TV , η Vermandia  στην οποία έχει ανατεθεί η παραγωγή περιεχομένου για τον OPAP TV, η Άνωση , η Sports Comm,η ABC Production και ο Σκάι.
 **Σήμερα είναι προγραμματισμένη η, εξ αναβολής  ακρόαση της θεραπείας του ΟΤΕ  στο ΕΣΡ για τη μή έγκριση των καναλιών , Dorcel tv,Blue Hustler, Hustler και Baby tv στο πρόγραμμα του  Conn-x TV  .
**Τον Παύλο Χαϊκάλη, «φίλο από τα παλιά»,  υποδέχεται σήμερα στο «Τσαντίρι» ( Alpha,21.00) ο Λάκης Λαζόπουλος .

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα κανάλια δηλαδή που θα δείχνουν τους αγώνες του Champions League θα είναι η Nova και ο ΟΤΕ;

Δημήτρης είπε...

Η παραγωγή αύριο των αγώνων Κυπέλλου από τον ΟΤΕ θα γίνει σε High Definition και θα μεταδοθούν από το δοκιμαστικό κανάλι Test HD που εκπέμπεται από το δορυφόρο Hellasat. Το κανάλι είναι κλειδωμένο και δεν μπορεί να γίνει θέαση του.

Βασίλης Κουφόπουλος είπε...

Για το πρώτο σχόλιο. Είναι νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις. Για το δεύτερο, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Με εκτίμηση
Βασίλης Κουφόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να τα πάρει η Νόβα όλα τα δικαιώματα του CH.L να βλέπουμε ματσάρες σε HD! Όσο για το 2ο σχόλιο το βρίσκω μάλλον άτοπο!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς είσαι Novakias και δεν θέλεις ανταγωνισμό