3.2.11

Διάσωση του αρχείου ΕΡΤ με 9,8 εκατ. ευρώ



Αρχείο  ΕΡΤ με την υπογραφή του ΕΣΠΑ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση εξασφάλισε το ποσό των 9,8 εκατ. ευρώ  από το ΕΣΠΑ για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού της αρχείου με ψηφιακά μέσα Η ΕΡΤ όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση  ήταν ανάμεσα στους μόλις 30 φορείς που αξιολογήθηκαν θετικά από όλο τον ευρύτερο Δημόσιο και Μη Κερδοσκοπικό Τομέα και εξασφάλισε σημαντικό ποσοστό της συνολικής χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  “Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΕΣΠΑ.
Το εγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη διάσωση, ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση 15.000 τεκμηρίων, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, τη δημιουργία εικονικού Μουσείου και την παραγωγή 70 ωρών ντοκιμαντέρ, με αφορμή τη θεματολογία του ψηφιακού αρχείου. Το σύνολο του έργου, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ,  θα υλοποιηθεί με διαγωνισμούς και ανοικτές διαδικασίες, ενώ για τη στελέχωση των άμισθων ομάδων και επιτροπών του έργου, θα γίνει ανοικτή πρόσκληση προς το προσωπικό της.
Παράλληλα,  το ΔΣ, ενέκρινε  , την περασμένη Τρίτη, τον προϋπολογισμό της εκπομπής –εσωτερικής παραγωγής- «Αθλητική Κυριακή» για την τρέχουσα τηλεοπτική χρονιά. Το συνολικό κόστος των εκπομπών για όλη την περίοδο, ανέρχεται στο ποσό των 412.801,80 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ή διαφορετικά σε 355 χιλ. ευρώ όπως γράφαμε χθες . Το κόστος κάθε μεταδιδόμενης εκπομπής για την περίοδο από 29 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2010 ανήλθε στο ποσό των 12.384 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και για την περίοδο 1 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2011, ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος , Δ, Χατζηγεωργίου, προϋπολογίζει  πως το κόστος κάθε εκπομπής ανέρχεται στο ποσό των 11.400 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Τέλος το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε την καταβολή ποσού 42.116,42  ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) στη Focus για  τις έρευνες ακροαματικότητας που διενήργησε  στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, από τις 13.07.2010 έως τις 31.12.2010.

Και πτωχεύσεις επιχειρηματιών
Συνολικά,  θα κρίνονται οι πτωχεύσεις στα ΜΜΕ. Αφορμή και αιτία, η περίπτωση της “Απογευματινής”, όπου την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για έξι μήνες , δίχως να έχουν λάβει το δώρο των Χριστουγέννων, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης της εταιρείας “Εκδόσεις Απογευματινή”. Το πρωτοδικείο αποδέχθηκε χθες το αίτημα των εργαζομένων να αναβληθεί η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης μέχρι τις 14 Απριλίου, οπότε και έχει ορισθεί η αίτηση πτώχευσης κατά  του ιδίου του Κώστα Σαραντόπουλου. Η υπόθεση αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι και άλλες εκδοτικές εταιρείες που βρίσκονται στην ίδια μοίρα , και οι ιδιοκτήτες τους θέλουν ενδεχομένως να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους ή και τους προμηθευτές

ς.
﷽﷽﷽﷽﷽﷽ογικΕΑ-ΕΣΗΕΑ με αντικεευτώις
Short stories
**Έντονα διστακτικό το Mega για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του  Champions League για την περίοδο 2012-15.  Η κακή πορεία του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το μέλλον της συνεργασίας του Τηλέτυπου με την TEAM.
**Απλήρωτοι παρέμειναν τις 3 πρώτες μέρες του μήνα οι εργαζόμενοι σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Η πορεία του, αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό του κλάδου των ΜΜΕ.        

**Στη  Βουλή σήμερα  Χυτήρης, Παπαγεωργίου, Ταγματάρχης. Οι 3 άνδρες θα ενημερώσουν τη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλή για την πορεία εξορθολογισμού λειτουργίας της ΕΡΤ.

O πρώτος επίσημος αγώνας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για το 2011 είναι  στο MEGA. Την επόμενη  Τετάρτη (17:00)  η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον Καναδά και ο αγώνας θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από το MEGA, σε περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη και του Αλέξη Σπυρόπουλου.

**Αναβλήθηκε, με πρωτοβουλία  της ένωσης ιδιοκτητών, για την επόμενη Τετάρτη η συνάντηση ΕΙΗΕΑ-ΕΣΗΕΑ με αντικείμενο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.  Σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συζητάει για τα οικονομικά της.

**Στις 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, στην ελληνική γλώσσα   το μουσικό περιοδικό Billboard  στη διεύθυνση Billboard.com.gr  . Σύμβουλος έκδοσης στο Billboard Greece είναι ο Γιάννης Πετρίδης, με τη Μαρία Μαρκουλή και τον Δημήτρη Κανελλόπουλο.

**Συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 φέρεται να έχει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου , ο οποίος αναμένει την πρόταση του  Mega.

**«Μπες στο κλίμα » μία εκπομπή οικολογικής συνείδησης, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό, κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του Σκάι αυτό το Σάββατο .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιέπαινη η προσπάθεια της ΕΡΤ για τη διατήρηση του αρχείου. Οι υπόλοποι καναλάρχες με τα ρετάλια που έχουν θα σβήσουν και τη ... βάφτιση του παιδιού τους. Κι άντε μετά να ψάχνεις. Το καλύτερο πάντως θα ήταν η ΕΡΤ να μοσχοπουλαέι το υλικό σε όλους αυτούς τους καπεταναίους και όχι να το διαθέτει με το μικρότερο δυνατό τιμολόγιο, όπως έκανε πέρσι, πρόπερσι ο διαγραφεις. Προς γνόση και συμμόρφωση.