15.1.11

Με «Θέμα» ο Ρέστης!


 «Βήμα» προς το «Θέμα» από το Βίκτωρα Ρέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες  οι δύο μέτοχοι του «Θέματος» , Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος  βρίσκονται σε συζητήσεις με τον εφοπλιστή , για τη συμμετοχή του στην εφημερίδα.  Φαίνεται να υπάρχει μια αρχική συμφωνία για την απόκτηση  του 40% των μετοχών  του «Θέματος» έναντι ποσού 5 εκατ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή όμως είναι προφανές αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο, καθώς ο  Ρέστης, όντας μέτοχος του ΔΟΛ, συμπράττει με τον αντίπαλο του , Σταύρου Ψυχάρη, Θέμο Αναστασιάδης , ενισχύοντας με ρευστότητα το «Θέμα». Την ίδια ώρα, ο ΔΟΛ, έχοντας προχωρήσει σε περικοπές και απολύσεις προσωπικού , και έχοντας κλείσει την ημερήσια έκδοση του «Βήματος»  προσπαθεί να βρει  λύση στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξαιτίας του δανεισμού του .
Ο Β. Ρέστης, που διαθέτει το 17,573%  του ΔΟΛ,  φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από τους χειρισμούς της διοίκησης του Οργανισμού. Μάλιστα, πρόσφατα  έστειλε το πρώτο «μήνυμα» στο Σταύρο Ψυχάρη, φεύγοντας από το Βήμα FM  πουλώντας στο  ΔΟΛ  το 50% της εταιρείας. Θυμίζουμε πως ο Β. Ρέστης ήταν ο άνθρωπου που είχε αγοράσει το σταθμό από την οικογένεια Αγγελοπούλου και τον είχε προσφέρει, έναντι τιμήματος, στο ΔΟΛ.   Προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από το ΔΟΛ, το αντίθετο μάλιστα.  Λέγεται πως θα κρατήσει τις συμμετοχές και στα δύο «στρατόπεδα», ανεβάζοντας έτσι κατά πολύ τις εντάσεις.
Υπό τον έλεγχο του Β. Ρέστη θυμίζουμε υπάρχει ένας ακόμη ραδιοφωνικός σταθμός, ο πρώην Arena ο οποίος θα μπορούσε να μετατραπεί σε Θέμα FM, και ταυτόχρονα το MTV Hellas .

Πρώτος ο Σκάι
 Στην πρώτη θέση με 12,8% παραμένει ο Σκάι την περίοδο 29.11.10-09.01.11, σύμφωνα με τη μέτρηση της ΑΕΜΑΡ.  Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Ρυθμός με 8,2%  στην τρίτη ο Kiss  FM με 7,6% και στη τέτάρτη θέση, σε απόσταση αναπνοής με 7,5% , ο NovaΣπορ FM.  Στην πέμπτη θέση , έχοντας από 7,1% ο καθέναςσυγκατοικούν”  ο Λάμψη και ο DJ  στην έβδομη με 6,9%  , Δίεση και ο Derti. Την πρώτη δεκάδα κλείνουν , o RED  με 6,7 % και ο  Real με 6,5%.  Στους αθλητικούς , η ΕΡΑ ΣΠΟΡ έχει 5,5% και ο Sentra 2,3 % και στους ενημερωτικούς πολιτικούς , ο Flash έχει 3,4% ξεπερνώντας τον ΑΝΤ1 που έπεσε στο 3,2%, το Ράδιο εννέα 2,4% και ο Βήμα FM 1,5%.



Short stories
**Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί ο μάνατζερ του  Alter, ο οποίος έχει σημαντικό παρελθόν στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.
**Στη θέση της αντιπροέδρου της Χ.Κ. Τεγόπουλος, εξελέγη η Ελένη Τεγοπούλου.
**Στο 16:9 και η Στάη. Μετά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Champions League , και το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα ξεκινήσει να μεταδίδει το δελτίο ειδήσεων με το σύστημα  ευρείας οθόνης.
** «Χωρίς αποκλεισμούς»  θα γίνει η αξιολόγηση για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ.  Δηλαδή, η επιλογή θα γίνει με «αξιοκρατικά κριτήρια» , χωρίς να είναι λόγος αποκλεισμού , η συγγενική σχέση με εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
**Περικοπές και στις Αττικές εκδόσεις.  Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν ως 1.000 ευρώ μικτά, δεν θα υποστούν μείωση. Στην κλίμακα από  1.000 -2.500 ευρώ θα υπάρξει περικοπή 10%, και από 2.500 ευρώ και πάνω, 15%.
**Ως τα μέσα του 2012 εκτιμά η Digea  πως  θα έχει καλύψει το σύνολο των 23 σημείων εκπομπής της χώρας, μεταδίδοντας το σήμα των 7 σταθμών εθνικής εμβέλειας .
** Η μάχη της Digea με την ΕΡΤ για την  HDTV συνεχίζεται. Η  Digea  δεν δέχεται η ΕΡΤ να έχει «προβάδισμα» στις μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας και στις σχετικές συζητήσεις συμφώνησαν πως διαφωνούν. Η  Digea  πάντως δεν θα θέσει θέμα, όπως λένε τα στελέχη της , αν η ΕΡΤ δείξει κάποιον αγώνα του  Champions League  σε  HD. 
*Tη μείωση του ποσοστού του αγγελιοσήμου σε πανελλαδικό επίπεδο και την κατάργηση του σε όλες τις τοπικές διαφημίσεις του νομού Θεσσαλονίκης,  ζητάει με επιστολή της προς τον Τ. Χυτήρη, η Ένωση Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Βορείου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: