14.1.11

Σταθμοί προς συγχώνευση


Συγχωνεύσεις στην τηλεοπτική αγορά , με αίτημα των ιδιοκτήτων!  Η κυβέρνηση τις προανήγγειλε , οι ιδιοκτήτες τις απαιτούν, έτσι ώστε να υπάρχει ενόψει του μεγάλου κύματος της κρίσης , ένας μηχανισμός συγχώνευσης των τηλεοπτικών σταθμών. Η ΕΤΗΣΕΕ ζητάει την αλλαγή του νόμου 3592/2007 σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ύφεση.

Τι και αν πέρασαν μόλις 4  χρόνια από το νόμου Ρουσόπουλου, ο οποίος επέτρεχε τη δημιουργία των ομίλων , δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς; Τώρα, μετά την έκρηξη των ζημιών το ζητούμενο είναι η σμίκρυνση της αγοράς , αφού η διαφήμιση η μειώνεται δραματικά,  ίσως και σε περίπου 320 εκατ. ευρώ  για την τηλεοπτική αγορά  το 2010.  Δηλαδή , είναι πολύ πιθανό, λίαν συντόμως να δούμε , σε μια προοπτική διετίας 3 ή και 4 σταθμούς αντί για 7 εθνικής εμβέλειας. 

Σε αυτό το σκηνικό η Forthnet με έσοδα περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως από τους συνδρομητές της  και η ΕΡΤ με 300 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος είναι πλέον οι νέοι πυλώνες του συστήματος. Η ΕΙΤΗΣΕΕ  δεν δείχνει διατεθειμένη να προσφύγει εκ νέου στην ευρωπαϊκή επιτροπή εναντίον της ΕΡΤ όπως έκανε το 2005 ,  για τη χρήση του ανταποδοτικού τέλους, υπό τις εξής δύο προϋποθέσεις, όπως διατυπώνονται από τα στελέχη της. «Η χρήση του ανταποδοτικού να μην στρέφεται στη νόθευση του ανταγωνισμού όπως έγινε συστηματικά στο παρελθόν,  και ταυτόχρονα η ΕΡΤ να φύγει οριστικά και αμετάκλητα από τη διαφήμιση». Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει αποδεχθεί αυτό το πλαίσιο και πρόσφατα ο Τ. Χυτήρης προανήγγειλε πως εντός 2ετίας θα αποχωρήσει η κρατική ραδιοτηλεόραση από τη διαφήμιση
  


 Ελλάδα -Ιταλία - ΟΤE ΤV

Κινητικότητα στην τηλεοπτική αγορά από τις δύο προκηρύξεις. του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δύο διαγωνισμοί,  για την «παραγωγή τηλεοπτικών ροών με αθλητικό περιεχόμενο και παροχή συναφών υπηρεσιών» και για «την παροχή υπηρεσιών τηλεοπτικής κάλυψης αθλητικών η άλλων γεγονότων σε εξωτερικούς χώρους», θα πάρουν παράταση . Ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ο ΑΝΤ1 και ο Σκάι και η από τις εταιρείες παραγωγής η PLD .  Η κίνηση αυτή γίνεται από τον ΟΤΕ στην προσπάθεια να συγκεντρώσει και έλληνες τηλεοπτικούς παίχτες ενόψει της λειτουργίας του ΟΤΕ TV. Παράλληλα ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως εξασφάλισε τα δικαιώματα του Campionato , κερδίζοντας τη μάχη με τη Nova ,ως την περίοδο 2011-12. ΄Ετσι πλέον διαθέτει το Ισπανικό πρωτάθλημα, το γερμανικό (1η & 2η κατηγορία) το Ιταλικό (1η και 2η κατηγορία) το Κύπελλο Ελλάδος και την Football League.



            
Short Stories

**Τέλος και για το «Top Gear» . Η ΙΜΑΚΟ ανέστειλε την έκδοση του πετυχημένου , στη Βρετανία, περιοδικού. εξαιτίας της χαμηλής του κυκλοφορίας.

**Στην πόλη της Ρόδου από τις 25 Φεβρουάριου επεκτείνει  την τηλεοπτική κάλυψη , η Digea.  μεταδίδοντας το σήμα, των Alpha, Ant1, Alter, Mega, Μακεδονία , Σκάι και Star  σε περίπου 80.000 κατοίκους .

**Στο Λεκανοπέδιο , η Digea, ως το τέλος του μήνα  θα ανεβάσει το σήμα των Blue Sky, Εννέα, Κόντρα και Τηλεάστυ στη θέση 65.  

**Η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου και ο νομικός Γιώργος Στεφανάκης, είναι τα δύο νέα μέλη του ΕΣΡ, στη θέση, αντίστοιχα,  των Νέστορα Κουράκη και Ίριδος Αυδή- Καλκάνη.

**Συνέδριο με τίτλο «Επικοινωνία: Η Επόμενη Μέρα», προγραμματίζεται για τις 23 Μαρτίου  από τους φορείς της αγοράς .

**Σήμερα το μεσημέρι, στο Ναύπλιο,  η παρουσίαση της σειράς «1821» του Σκάι από τον πρόεδρος της εταιρείας  Γιάννη Αλαφούζο

**Συγκινητική η ανταπόκριση  των καλλιτεχνών στο κλείσιμο της έντυπης έκδοσης του Διφώνου, στο blog των εργαζομένων http://e-difono.blogspot.com . Μετά την αλλαγή ρεπορτορίου σε Μελωδία και Δίεση, και το κλείσιμο του Freedom προκύπτει ένα κενό στη έκφραση αυτού του ελληνικού τραγουδιού..

**Απόψε  στις 6.30 μμ, στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, η  Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ανέργων στα ΜΜΕ καλεί  σε ανοιχτή και ευρεία συζήτηση για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ .

 **Η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων της Χρυσής Σφαίρας, θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου στις 02:00 π.μ. ζωντανά από το Μπέβερλι Χιλς στα κανάλια Νovacinema1 και Novacinema HD.

**Μια ίωση μας έριξε κάτω, αλλά ευτυχώς επιστρέψαμε. Καλημέρα σας.

3 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Εναντίον της μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας η Digea

Διαβάστε το απόσπασμα από τη συνένετυξη τύπου της Digea

Υψηλή ευκρίνεια

Διευκρινίσεις δόθηκαν και για την προοπτική της παροχής υπηρεσιών υψηλής ευκρίνειας, την οποία θέτουν οι άνθρωποι της ΕΡΤ, καθώς και για τη συνεχιζόμενη τακτική του δημόσιου φορέα να ανεβάζει μαζί με τις τηλεοπτικές υπηρεσίες στο ψηφιακό του μπουκέτο και ραδιοφωνικές.

Οπως αναφέρθηκε, έγινε συνάντηση με την ΕΡΤ και ετέθη το ζήτημα για τις υπηρεσίες αυτές. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να ασκεί μονομερώς δικαιώματα έξω από την πρόβλεψη της ΚΥΑ, είπε ο κ. Μαθιός.

Ο νόμος προβλέπει ίσες κινήσεις και ίσες ενέργειες στο πλαίσιο της μετάβασης. Δεν μπορεί η ΕΡΤ να θεωρεί τον εαυτό της περισσότερο ίσο από εμάς, συμπλήρωσε ο κ. Κιμπουρόπουλος επισημαίνοντας ότι αν αυτό γίνει δεν θα υπάρξει φάσμα για κανέναν τελικά.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1921137

Ανώνυμος είπε...

Είναι λογικό να έχει ανάπτυξη η συνδρομητική τηλεόραση. Άλλωστε φαίνεται και από τις επενδύσεις των εταιρειών όπως της nova που επενδύει σε δικαιώματα για να βελτιώσει το σχεδόν πλήρες προγραμμά της ενώ τώρα έχει και πρόγραμμα σε HD με το national geographic

Ανώνυμος είπε...

έμα με τις περικοπές που κάνουν τα κανάλια στην απλή τβ είναι φυσικό να ανεβαίνουν οι συνδρομιτικές. Η Noβα έχει γεμίσει τόσο πολύ το πρόγραμμα της με τις προβολές ταινιών αλλά και την ποιότητα τους, καθώς και με κανάλια που έχουν στοχευμένο κοινό, όπως είναι όντως το national geographic ή το mad greekz poy ναεβαίνουν διαρκώς.