9.1.11

Εκτόξευση στα ύψη των δικαιωμάτων



Η μάχη του κόστους των δικαιωμάτων συνεχίζεται.  Ο ΟΤΕ κέρδισε τη μάχη του Ιταλικού πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας , έναντι τιμήματος σύμφωνα με πληροφορίες , ύψους 3 εκατ. ευρώ το χρόνο, τα δικαιώματα του Campionato  ως το 2012. Με την κίνηση αυτή , ο ΟΤΕ  προσθέτει τα δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος , στο «σακούλι»  με εκείνα του γερμανικού και του ισπανικού ς , της ελληνικής Football League και του κυπέλλου Ελλάδος. Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται ενόψει και της έναρξης λειτουργίας της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης, από τον ΟΤΕ , παράλληλα με τα προγράμματα που μεταδίδει μέσω internet  το Conn-x TV. 
Η Nova , έχοντας την κεντρική συμφωνία με τις 14 ομάδες της SuperLeague περιμένει το τέλος της περιόδου , οπότε και λήγει το συμβόλαιο  της ΕΡΤ με την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρου της ευρυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συμφωνία που έχει συνάψει ήδη με με τις 14 ομάδες είναι αξίας 176 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4 ετών , γεγονός που δίνει το μεγάλο πλεονέκτημα στη  Forthnet  να έχει τον πρώτο λόγο  στη συνδρομητική τηλεόραση, έχοντας 380 χιλ. συνδρομητές. Eίναι  φανερό πως η πρώτη της προτεραιότητα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με το αγγλικό αισθάνεται ικανοποιημένη. Το επόμενο πεδίο είναι προφανές πως βρίσκεται για το πακέτο των αγώνων του Champions League  στο οποίο δεν συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες. Τα δικαιώματα ανήκουν στη  Nova  ως το 2012 και η μάχη θα γίνει προφανώς και με τον ΟΤΕ για την περίοδο 2012-2015.   Συνεπώς το ποδόσφαιρο φεύγει από την ελεύθερη τηλεόραση και «κλειδώνεται» στη συνδρομητική και την ίδια ώρα που η ύφεση πλήττει την ελληνική οικονομία, τα δικαιώματα ξαναπαίρνουν  την ανηφόρα 

Και ...ειδικές συμβάσεις
Οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις στο προσκήνιο. Μετά την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων στο Σκάι, και την αδυναμία ΕΙΗΕΑ –ΕΣΗΕΑ να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με τραγικές συνέπειες για τον κλάδο, έρχεται η σειρά της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος». Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Αγγελιοφόρου» ζητάει από τις ενώσεις και τους εργαζόμενους να υπογράψουν ειδική επιχειρησιακή σύμβαση προτείνοντας μειώσεις της τάξης του 10-14% στις αποδοχές .  Η συζήτηση που επρόκειτο να γίνει χθες , Παρασκευή , αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί μετά τις 12 Ιανουαρίου οπότε είναι η προγραμματισμένη νέα συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΗΕΑ  , με αντικείμενο τη Συλλογική Σύμβαση.

Short stories
**Στις 17 Ιανουαρίου θα καταθέσει τις προτάσεις της η Forthnet  επί των ερωτημάτων της  Επιτροπής Ανταγωνισμού , ύστερα από την προσφυγή του ΟΤΕ. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επρόκειτο να  υποβάλλουν  τις απαντήσεις τους , έως την περασμένοι Παρασκευή
**Έληξε χθες η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων στον ΟΤΕ για την παραγωγή αθλητικών γεγονότων και κάλυψης αθλητικών εκδηλώσεων. Την ίδια ώρα η τηλεοπτική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV  μπαίνει στην τελική ευθεία για την εκπομπή του προγράμματος.
** Η εφαρμογή του «μνημονίου» Γ. Κουρή και τραπεζών στο Alter θα κρίνει , κατά ένα μέρος την πορεία του κλάδου. Θα φανεί ποια θα είναι η θέση του σταθμού στην τηλεοπτική αγορά και αν θα δοθούν νέα δάνεια σε άλλες τηλεοπτικές επιχειρήσεις.  Το μνημόνιο περιλαμβάνει απολύσεις και μειώσεις του κόστους λειτουργίας, με αντάλλαγμα το δανεισμό της επιχείρησης με 15 εκατ. ευρώ και την ενίσχυσή από το Γ. Κουρή, με το ίδιο ποσό.
**Η αγορά της τηλεόρασης έχει πάντως μπει σε τροχιά μετοχικών  αλλαγών. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποχωρήσει σταδιακά επιχειρηματίας που θορυβωδώς επένδυσε στα media  το προηγούμενο διάστημα.
**Με αντικείμενο  τη συνδρομητική τηλεόραση, τις τηλεπικοινωνίες και τις συμμετοχές συστάθηκε η “Infosport productions».Η   εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης θα παρέχει υπηρεσίες   στον ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη του ΟΠΑΠ TV . Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν οι ,Φίλιππος Γιαννίτσας, πρόεδρος,  Βαγγέλης Καμαρής διευθύνων σύμβουλος και  Διονύσης Σκαλτσάς , μέλος .
**Τον έλεγχο των οικονομικών του Καναλιού 1 στον Πειραιά (2006-2010) από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητάει με επιστολή του , ο  Αντώνης Καλογερογιάννης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το Star σε 16:9

Και νεανικά και… συλλογικά σκέφτεται στο Star γι’ αυτό και από την επόμενη Παρασκευή προχωρά στην πρώτη ψηφιακή προβολή κινηματογραφικής ταινίας, χωρίς όμως να ξεχνά τον… αναλογικό εαυτό του.
Συγκεκριμένα, το κανάλι θα μεταδώσει την ταινία “Hulk” και με το σύστημα 4:3, μέσω του αναλογικού δικτύου εκπομπής, ενώ ταυτόχρονα η ταινία θα προβάλλεται και με το σύστημα 16:9, μέσω του δικτύου ψηφιακής εκπομπής της Digea. Η διαφορά είναι ότι όσοι βλέπουν με το 16:9, θα έχουν πληρέστερη εικόνα, δηλαδή θα βλέπουν και το 30% που λείπει από την παραδοσιακή εκπομπή σε 4:3.
Το κανάλι, μέσω αυτής της τακτικής, επιχειρεί να ικανοποιήσει το σύνολο των τηλεθεατών, αναλόγως με το σύστημα που χρησιμοποιούν, ψηφιακό ή αναλογικό. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν γίνεται εύκολα αντιληπτό «τι» πιάνει το μάτι του τηλεθεατή που βλέπει αναλογικά και «τι» στην ψηφιακή εποχή!

Eύγε!Και επιτέλους,ας ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κανάλια σύντομα

Πηγή: http://tvnea.blogspot.com/2011/01/star.html

Ανώνυμος είπε...

δυναμώνει ο ανταγωνισμός για τη Νοβα. Σίγουρα όμως ο δυνατός ανταγωνισμός δείχνει και το πόσο καλός είναι ο σχεδιασμός της. Ο ΟΤΕ προσπαθεί με τα γύρω γύρω να σκεπάσει το γεγονός ότι η διοίκηση της Νοβα έκανε ματ με τα δικαιώμτα της σούπερ λίγκας κι έχει και στο χέρι και τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα προχωρήσει και σε άλλα γιατί πάντα προσφέρει γεμάτο πρόγραμμα και όχι μόνο στα αθλητικά. Το θέμα είναι το συνολικό πρόγραμμα.