6.7.10

Στο «εδώλιο» του ΕΣΡ οι «Aρβύλα» για τον Άνθιμο

Μετά την απόφαση για το κλείσιμο του Best για την κριτική Ψαριανού στην Εκκλησία, τον έλεγχο του Λάκη Λαζόπουλου (Alpha), για την ... προσβολή του Συντάγματος, την έρευνα γιατί στο σήμα της «Ελληνοφρένειας» (Σκάι TV) η ελληνική σημαία κυματίζει ανάποδα , έρχεται η σειρά των συντελεστών του «Ράδιο Αρβύλα» (ΑΝΤ1) για την κριτική που ασκούν στις δημόσιες δηλώσει του Μητροπολίτη Άνθιμου. Ο δε ειδικός επιστήμονας του ΕΣΡ, στην έκθεση του πως υποστηρίζει πως η απεικόνιση του μητροπολίτη Άνθιμου , ως μέλος ροκ συγκροτήματος «συνιστά εκτροπή από τα όρια της σάτιρας, και άρα περίπτωση προσβολής» της προσωπικότητας του !

Οι «Αρβύλα» με αφορμή την αναφορά του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος έχει διαρκή δημόσια τηλεοπτική παρουσία , για τους μετανάστες στην Ομόνοια, «ότι μαύρισε ο τόπος, τον απεικόνισαν ως ήρωα σούπερ κόμικς , αποκαλώντας τον «μπατμάνθιμο». Ήταν η κριτική που άσκησαν στο... χριστιανικό λόγο του Μητροπολίτη πως «νόμιμοι μετανάστες δεν υπάρχουν» και πως «θα πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους». Η θέση του ειδικού επιστήμονα είναι πως οι αν και από τη φύση η σάτιρα είναι «καταφανώς υπερβολική» στην προκειμένη περίπτωση η εκπομπή «δεν φαίνεται να εκτρέπεται από τα ανεκτά όρια....

Στη δεύτερη περίπτωση ο ειδικός επιστήμονας έχει άλλη γνώμη . Οι «αρβύλα» απεικόνισαν το Μητροπολίτη Άνθιμο ως μέλος ροκ συγκροτήματος σε μια αναφορά τους για τη φορολογία της εκκλησίας κάνοντας σχόλια , «υπό τη μορφή αστεϊσμού τα οποία αναφέρονται εμμέσως στον καταγγέλοντα ως πράκτορα του διαβόλου. Ο επιστήμονας κρίνει πως «η συγκεκριμένη εικόνα δημιουργεί την εντύπωση ότι προβαίνει σε χειρονομία με σατανικό συμβολισμό» , ενώ ακούγεται με ανάλογη μουσική, με αποτέλεσμα υπάρχει η περίπτωση προσβολής της προσωπικότητας του Μητροπολίτη!


«Εξαιρέστε μας από την απεργία»

Αίτημα για την εξαίρεση των sportscaster της ΕΡΤ από την απεργίες του Ιουνίου κατέθεσε προς την ΕΣΗΕΑ, ο Αντώνης Κατσαρός, διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. Το επιχείρημα του ήταν η άρτια τηλεοπτική παραγωγή και η πληρέστερη ενημέρωση. Με απάντησή του, στις 23 Ιουνίου ο Π. Σόμπολος εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, απέρριψε το αίτημα αναφέροντας πως «τυχόν αποδοχή του», «θα συνιστούσε κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος και καθώς και αναίρεση των αποφάσεων του ΔΣ της ένωσης».


**Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο κρίσιμα ραντεβού για το μέλλον της κεντρικής διαχείρισης. Η Superleague θα συζητήσει αρχικά με τη Forthnet , την πρότασή για να αναλάβει το «πακέτο» του Σκάι και θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου.


**Συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ στην απεργία της Πέμπτης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο την ημέρα της ψηφοφορίας του στη Βουλή. Συνεπώς την Πέμπτη δεν θα υπάρχουν ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή

**Δωρεάν περιοδικό για την αθλητική ιατρική. Το Φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει το «Sports Medicine Magazine» της «Sun M&M» καλύπτοντας παρουσιάσεις εποχιακών αθλημάτων και τραυματισμών, κ.α. . Θα εκδίδεται κάθε δίμηνο σε 30.000 φύλλα και θα διανέμεται δωρεάν στο Νομό Αττικής, μεταξύ άλλων, σε νοσοκομεία, γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους κ.α.


Short Stories
Απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου!

** Απολύθηκε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος. Η διεύθυνση της εφημερίδας «Κέρδος» απέλυσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων , Τζώρτζη Ρούσου, μετά από κόντρα για τον τρόπο που κάλυψε το ρεπορτάζ του για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Όπως καταγγέλλεται από την παράταξη Συσπείρωση «η διεύθυνση πετσόκοψε τα κομμάτια του συντάκτη και τα δημοσίευσε χωρίς να αφαιρέσει το όνομα του, επειδή δεν συμβάδιζαν με την πολιτική της εφημερίδας που είναι υπέρ των μέτρων Λοβέρδου» «Ο συντάκτης» ο οποίος είναι και δικηγόρος «διαμαρτυρήθηκε με εξώδικο, κάτι που η εργοδοσία θεώρησε βαρύτατη προσβολή και ο εκπρόσωπος οδηγήθηκε στην έξοδο. **Κατά 1,5% αυξάνονται οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί των τεχνικών της ΕΤΕΡ. Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της ένωσης «μεε την έκδοση Διαιτητικής απόφασης με αρ. πρωτ. ΟΜΕΔ 1310 και Πράξη Κατάθεσης 17/2-7-2010, οι τεχνικοί ραδιοφωνίας έχουν ΣΣΕ για το 2010 και προβλέπει ότι αυξάνονται οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί, κατά 1,5% το 2010. **Για ενδεχόμενη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση καλείται σήμερα η ΕΡΤ στο ΕΣΡ για την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση». Παρεμπίπτοντος κύλησαν 7 μήνες, δίχως η κυβέρνηση να δημοσιεύσει την οδηγία για τις Οπτικοακουστικές υπηρεσίες» που επιτρέπει την τοποθέτηση προϊόντος στις τηλεοπτικές σειρές και 8 μήνες , δίχως η Βουλή να αποφασίσει ποια θα είναι τα 3 νέα μέλη του ΕΣΡ. Ακόμη , από τις εκλογές του Οκτωβρίου έως και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη κατορθώσει να ορίσει τη νέα διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 , ενώ για το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο του οποίου η προκήρυξη για τις θέσεις έγινε προ διμήνου, μάλλον έχουμε πολύ χρόνο ακόμη...**Στο Real FM από τη ΝΕΤ 105,8 μετακινείται ο Μ. Τσιλιμίδης.

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Ορθή η παραπομπή των "Ράδιο Αρβύλα" για εκτροπή από τα όρια της σάτιρας: δεν υπάρχει καλύτερη σάτιρα του μητροπολίτου από την προβολή βίντεο με τον ίδιο να κηρύττει.

Ανώνυμος είπε...

Το ΕΣΡ σέβεται την ελευθερία του λόγου;
Η ελληνική επιθεώρηση και το ελληνικό θέατρο και ο Αριστοφάνης θα έπρεπε με αυτό το σκεπτικό να τεθούν εκτός νόμου

dkalokeri είπε...

Δηλαδή το ΕΣΡ δεν το ενοχλούν οι μαλακίες που λέει ο Άνθιμος και ο κάθε Άνθιμος, αλλά η επισήμανση από κάποιον ότι τις λέει. Δεν μας ενοχλούν αυτά που λέγονται και γίνονται, άλλα το ότι τα λέμε ότι λέγονται και γίνονται.

Και αυτός ο “Ειδικός επιστήμονας” ...... Σε τι είναι ειδικός??? Στο λύγισμα μέσης? στο γλύψιμο? Στη λογοκρισία? Άκου ειδικός επιστήμονας!!!

Ποταπά βλαμμένα ανθρωπάρια σαν τον Άνθιμο και τον “Ειδικό επιστήμονα” μας πιπιλάνε το μυαλό κάθε μέρα.

Καλοκαιρινός Δημήτρης