16.4.10

Αλληλογραφία SuperLeague –Σκάι πριν τη συνάντηση

Σκληρό πόκερ μεταξύ SuperLeague και Σκάι. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πρώτων και της Forthnet για το μέλλον της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η SuperLeague με επιστολή που έστειλε χθες , 15 Απριλίου , ο γενικός της διευθυντής Πατρίκ Κομνηνός απαντά στην παρέμβαση προέδρου του Σκάι , Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος και προκάλεσε τη συνάντηση.

Στην επιστολή , σύμφωνα με πληροφορίες, η SuperLeague χαρακτηρίζει ως «αβάσιμη» την «αιτίαση» του Σκάι, για τη μή διαφύλαξη του τηλεοπτικού προϊόντος από τη μεριά της SuperLeague , τη χρονιά που πέρασε. Η SuperLeague υποστηρίζει πως προσπάθησε να «γεφυρώσει» τις διαφορές που είχε ο σταθμός με τη Forthnet, με βάση και το σχετικό μνημόνιο που είχαν υπογράψει και κάνει λόγο για «αδράνεια» από μεριάς του τηλεοπτικού σταθμού «να αντιμετωπίσει δικαστικά ή αλλιώς» την προσβολή των δικαιωμάτων του σταθμού από «τρίτα πρόσωπα», υπονοώντας την ΕΡΤ . Η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως η NetMed προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες , παραπέμποντας στα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλλε εναντίον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Ο σταθμός από την πλευρά του αφήνει να εννοηθεί πως με ευθύνη της Forthnet διεκόπη το περασμένο Καλοκαίρι το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο δικτύων καθώς η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ήταν εκείνη που επί της ουσίας είχε τη διαχείριση των στιγμιότυπων των αγώνων. Επίσης θεωρεί ο σταθμός πως η αντιπαράθεση της Forthnet με την ΕΡΤ ήταν προσχηματική αφού κατέληξαν σε συμφωνία, αφήνοντας να περάσει ένα έτος χωρίς τη ρύθμιση του τοπίου των μεταδόσεων.


Συνάντηση με ΟΠΑΠ

Το αν θα διατηρήσει ή όχι τα διαφημιστικά του κονδύλια ο ΟΠΑΠ είναι το πιο κρίσιμο ερώτημα για την επόμενη περίοδο. Το κόστος του πρωταθλήματος είναι υψηλό και πιθανή μείωση των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα. Η χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του οργανισμού με τους, ΕΡΤ, Nova, Mega , Σκάι και ΑΝΤ1 έγινε με αντικείμενο τη βία στα ελληνικά γήπεδα και την κάλυψή της από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που παρέχουν αθλητικό περιεχόμενο.




Πιο επιφυλακτική στάση κρατάει η Nova στο ζήτημα τους ύψους της σύμβασης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα . Η Nova θεωρεί ότι παρά το κόστος των δικαιωμάτων είναι σε πλεονεκτική θέση και γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της λειτουργίας ετοιμάζει το επόμενο βήμα με υψηλής ευκρίνειας μεταδόσεις


Αίτημα για μείωση του κόστος των Champions League και Europa League Cup από Mega, ANT1, ΕΡΤ, Nova στις διαπραγματεύσεις με την ΤΕΑΜ, που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ακούγεται πάντως πως στην περίπτωση πως κάποιος από τους 4 υποχωρήσει από τη σύμβαση, υπάρχει ενδιαφέρον από Σκάι και ΟΤΕ.



Στο Σκάι TV και τους «Νέους Φακέλους» μιλάει αυτή τη Δευτέρα
ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Marfin Investment Group, ο Α. Βγενόπουλος .Ο επιχειρηματίας θα απαντήσει στις ερωτήσεις των Αλέξη Παπαχελά και Μπάμπη Παπαδημητρίου για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, κ.α.

short stories
Κοντά στα 10 δισ. ευρώ -ίσως και παραπάνω- υπολογίζεται ότι θα αποφέρει η δημοπράτηση των νέων συχνοτήτων στη Γερμανία για το ίντερνετ 4ης γενιάς. Τέσσερις μεγάλοι όμιλοι, η Deutsche Telekom, η Vodafone, η E-Plus και η O2 διεκδικούν τα δίκτυα της επόμενης 10ετίας, αναφέρει σε ανταπόκρισή της η Ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle . Στη Γερμανία αποφάσισαν να δώσουν το ψηφιακό μέρισμα, αν και είναι σε εξέλιξη η μετάβαση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η δημοπράτηση ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μάιντς από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ματίας Κουρτ θεωρεί ότι δεν είναι σημαντικό μόνο το οικονομικό σκέλος καθώς η Γερμανία, αποκτά έναν πρωτοποριακό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα...** Τα 10 δισ, ευρώ που θα λάβει η Γερμανία από την εκμετάλλευση των συχνοτήτων της είναι σχεδόν το ήμισυ του δανεισμού που διεκδικεί άμεσα η Ελλάδα από τις αγορές. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα όταν μιλάμε για διαρθρωτικές αλλαγές εννοούμε μόνο πως θα μειωθεί το μέγεθος του δημόσιου τομέα και σε καμία περίπτωση δεν προβλέπονται συγκρούσεις με όσους είναι ισχυροί στα media ή την οικονομία. Έτσι λοιπόν σήμερα στην Ελλάδα τέλος χρήσης συχνοτήτων πληρώνουν μόνο οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί, ενώ χρησιμοποιούν το σπάνιο πόρο χωρίς κόστος οι τοπικοί και οι περιφερειακοί σταθμοί, όπως και οι ραδιοφωνικοί. Η ΕΡΤ αν και διαθέτει αρκετές συχνότητες σε τηλεόραση και ραδιόφωνο έχει έσοδα μόνο από τη NetMed για την ενοικίασή της . Ακόμη η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι ακόμη στα σπάργανα, χωρίς κεντρικό σχέδιο και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διεκδικούν άμεσα και χωρίς διάλογο το «ψηφιακό μέρισμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: