15.4.10

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα ...blogs

Κερδίζουν έδαφος τα blogs , έναντι των εφημερίδων Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, στο πλαίσιο των μετρήσεων του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών Northern Greece Business Index 500 και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Το δείγμα της έρευνας είναι 514 άτομα πανελλαδικά και πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010, μέσω Web έρευνας με δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Το 71% των ερωτηθέντων , όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, θεωρεί την ενημέρωση που λαμβάνει από τα Blogs πολύ-αρκετά αξιόπιστη και το 22% λίγο-καθόλου αξιόπιστη. Σε σχέση όμως με τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το 47% εκτιμά ότι τα blogs είναι το πιο αξιόπιστο μέσο, το 27% οι εφημερίδες και το 18% θεωρεί ότι κανένα μέσο δεν είναι αξιόπιστο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μόλις το 5% απαντά υπέρ της αξιοπιστίας του ραδιοφώνου, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η επίδοση της τηλεόρασης με μόνο 1%. Στην ερώτηση ωστόσο, εάν τα Blogs με ενημερωτικό περιεχόμενο θα πρέπει να υπόκεινται στους κώδικες δεοντολογίας της συμβατικής δημοσιογραφίας, όπως το να υπάρχει η υπογραφή του συντάκτη κάτω από τα ρεπορτάζ και τα κείμενα, το 55% τάσσεται υπέρ, ενώ τα Blogs αναδεικνύονται «νικητές» και στο ζήτημα της αμεσότητας στην πληροφόρηση, καθώς το 74% των ερωτηθέντων τους δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» και το 77% τα επισκέπτεται καθημερινά.

Το μέσο, στο οποίο τα Blogs προκαλούν τη μεγαλύτερη «ζημιά» με την ύπαρξη και λειτουργία τους, είναι, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες οι εφημερίδες, κατά 50% , η τηλεόραση κατά 25% το ραδιόφωνο κατά 5%, ενώ το 19% εκτιμά πως δεν υπάρχει απώλειες για τα media.



Αύριο η συνάντηση

Αύριο, Παρασκευή , αναμένεται να πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Forthnet και του Σκάι και του Πατρίκ Κομνηνού, στα γραφεία της SuperLeague . Αντικείμενο, η συζήτηση για το ύψος της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με τα νέα δεδομένα της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και την επίδραση της βίας στην υποβάθμιση του τηλεοπτικού προϊόντος. Το Σκάι αναμένεται να εκπροσωπήσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Παναγόπουλος .


**Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε τρεις γιατρούς του Ευαγγελισμού για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη. Την υπόθεση ανέλαβε πταισματοδίκης.

Στην αποκαθήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται διάσπαρτες στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις προχωράει το υπουργείο υποδομών. Η άποψη των διαφημιστών είναι πως πρέπει να χαρτογραφηθούν οι θέσεις για τις υπαίθριες διαφημίσεις


**Το ανταποδοτικό τέλος «χρησιμοποιήθηκε για εμπορικούς σκοπούς» «σχολίασε ο Π. Γερουλάνος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2 για την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης . Σκοπός της νέας διοίκησης , είπε, να προχωρήσει μεταξύ άλλων στην αξιολόγηση του προσωπικού και στην έκδοση νέου οργανογράμματος.



short stories
Την παρέμβαση του Εποπτικού οργάνου Δεοντολογίας και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ σχετικά με τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό αγώνα» ζητούν με δήλωσή τους οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Γέττος, (Στο Κόκκινο 105,5) , Σπύρος Γεράρδης (Στο Κόκκινο 105,5) , Μαρία Καλυβιώτου, («Αυγή), Γιώργος Κυρίτσης, ( «Αυγή») , Μαρία Λούκα(Στο Κόκκινο 105,5), Ιασωνας Παναγιωτόπουλος, (Στο Κόκκινο 105,5), Ματίνα Παπαχριστούδη («Ισοτιμία»), Κώστας Ράπτης,(Αθήνα 9,84) και Δημήτρης Τρίμης, («Ελευθεροτυπία») «Θεμελιώδεις αρχές δεοντολογίας του κλάδου μας, όπως ο σεβασμός στην προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών, ο σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας, ο έλεγχος και η τεκμηρίωση της πληροφορίας που μεταδίδεται παραβιάζονται κατ’ εξακολούθηση από αρκετούς δημοσιογράφους, πιθανότατα με την παρότρυνση των “πηγών” τους και των ιεραρχικά ανωτέρων τους στα Μέσα Ενημέρωσης που εργάζονται» αναφέρουν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους. **Με 3 προγράμματα συμμετέχει η ΕΡΤ3 στο φετινό διαγωνισμό της CIRCOM (Πανευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Περιφερειακών Σταθμών). Στην κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ με τη σειρά «Ελλήνων Δρώμενα» (επεισόδιο «Για μια αγάπη Ανωγειανή»), στην κατηγορία τηλεοπτικής μυθιστοριογραφίας με τη σειρά «Χώματα με Ιστορία – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και στην κατηγορία βίντεο-δημοσιογραφίας με την εκπομπή «Ανιχνεύσεις» (ρεπορτάζ «Στα ίχνη της Ιστορίας»).**Η Forthnet παρείχε τον 5ψήφιο αριθμό για την ψηφοφορία του κοινού μέσω SMS στον ελληνικό τελικό της Eurovision που διοργάνωσε η ΕΡΤ στις 12 Μαρτίου, ενώ συνεργάστηκε και με το ερευνητικό εργαστήριο Atlantis Group του Παν. Κρήτης για τη διαχείριση της SMS ψηφοφορίας . **Στο Metropolis την επόμενη Δευτέρα συζητούν για το βιβλίο «Ιστορίες από τη «μηχανή του χρόνου>>» οι Μ. Γλέζος και Σ. Κούλογλου με τους συγγραφείς, Χ. Βασιλόπουλο και Δ. Πετρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: