22.1.10

Συμπαραγωγές του Σκάι με National Geographic, BBC

Διεθνείς συνεργασίες , με το National geographic την AETN International, και το BBC ανακοίνωσε ο Σκάι . Ο σταθμός εξακολουθεί να επενδύει στα ντοκιμαντέρ είτε αγοράζοντας οπτικοακουστικό υλικό από το εξωτερικό , είτε μπαίνοντας απευθείας στο σκέλος της παραγωγής.
Αναλυτικά, η τηλεόραση του Σκάι ανακοίνωσε σήμερα τη στρατηγική συνεργασία της, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με την AETN International μέλος του ομίλου A&E Television Networks, με τη βοήθεια της Mondial Marketing, της αντιπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδα. Ο σταθμός εξασφάλισε πρόγραμμα που υπερβαίνει τις 400 ώρες ντοκιμαντέρ το χρόνο και περιλαμβάνοντας σειρές, όπως “Battles BC”, “Battle 360”, “Cities of the Underworld”, “Crime and Punishment”, “The First 48”, “Biography: George Clooney”, “Celebrity Ghost Stories”.
Η AETN International (www.AETNinternational.com) διαχειρίζεται το διεθνές, πρόγραμμά των δικτύων - HISTORY™, A&E®, Lifetime, The Biography Channel®, Crime & Investigation Network™, Military History™, HISTORY HD™, The Biography Channel HD™ και Crime & Investigation Network HD™. Στην Ελλάδα το History Channel μεταδίδεται στο μπουκέτο της Nova , ενώ ντοκιμαντέρ του προβάλλονταν και από τη ΕΡΤ.

Η δεύτερη κίνηση στο μέτωπο των διεθνών συμπαραγωγών είναι με τον Οργανισμό National Geographic ο οποίος ετοιμάζει ένα διεθνές αφιέρωμα το 2012 για την Αρχαία Ελλάδα. Ο Σκάι είναι συμπαραγωγός με το National geographic Channel για την παραγωγή 6 ωριαίων ντοκιμαντέρ από τη Μινωϊκή ως και την Ελληνιστική περίοδο. Τέλος , ο σταθμός συμμετέχει , καταβάλλοντας χρήματα στις διεθνείς συμπαραγωγές του BBC «Life», η οποία και μεταδόθηκε στην Ελλάδα και «Frozen Planet» που θα προβληθεί το 2011.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

**Πλήρης η ανατροπή στο ΔΟΛ. Με χθεσινή απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη, ο Χρήστος Μεμής αφήνει το "Βήμα" για να αναλάβει τη διεύθυνση των "Νέων" και ο Παντελής Καψής, μετακινείται στη διεύθυνση του Βήματος!

**Αντίστροφη μέτρηση για τους Λυριτζή –Οικονόμου και άλλες παρουσιάστριες -παρουσιαστές της ΕΡΤ. Το δίδυμο της πρωινής ζώνης της ΕΡΤ δέχθηκε πρόταση από το Σκάι για τη μετακίνησή του. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ομάδας θα παραμείνουν στην ΕΡΤ.

**Σε 4.075.942,41 ευρώ ανήλθε το κόστος του Καναλιού , αλλά και του υπό δημιουργία Ραδιοφώνου της Βουλής, το 2009 όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος προς το Γ. Γιακουμάτο . Η ιντερνετική πύλη κόστισε 1.059.516,27 ευρώ.




«Κεντρική διαχείριση και στο μπάσκετ»
«Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι εφικτή αλλά απαιτεί υποχωρήσεις και προσαρμογές» δηλώνει ο Μιχάλης Κουρμούζης,(Mondial & sports Marketing) στην ηλεκτρονική έκδοση του SprotsBiz Weekly” για το τηλεοπτικό μέλλον της Α1 μπάσκετ. «Ας ακυρώσουν τα συμβόλαια που έχουν οι ομάδες με τα κανάλια, ας κάνουν καινούρια Λίγκα και ας συνειδητοποιήσουν ότι κανείς στο πρωτάθλημα μπάσκετ δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό που παίρνει» συμπληρώνει

Short stories
Σε ένα ακόμη σταυροδρόμι βρίσκεται η ΕΡΤ. Η κρατική ραδιοτηλεόραση δέχεται επιθέσεις από παντού και κινδυνεύει με απαξίωση **Στο Διαδίκτυο συλλήβδην εκτίθενται πρόσωπα και συμβάσεις, και όπως συνήθως συμβαίνει κάθε φορά, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Η κυβέρνηση εκτός από την αναφορά του Π. Γερουλάνου για «παράνομη « δημοσιοποίηση των στοιχείων , αντιμετώπισε την υπόθεση με αμηχανία. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι που εργάζονται με συνέπεια για την κρατική ραδιοτηλεόραση αισθάνονται ακάλυπτοι από την εταιρεία και άλλοι εμφανίζουν τάσεις φυγής. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο λειτουργίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Τηλεόραση και ποδοσφαιρικές εκπομπές: Η Total SuperLeague ξεχωρίζει διότι εξαιτίας της επιλογής του Άκη Ζίκου. Το συνδρομητικό δίκτυο, πήρε έναν παίχτη αναγνωρισμένης αξίας ο οποίος σχεδόν μόλις άφησε τους αγωνιστικούς χώρους ,έχοντας μια σειρά από πλεονεκτήματα. Μπορεί να χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα, χωρίς λάθη, αντιμετωπίζει τους παίκτες με συμπάθεια, και όχι ως «ιεροδιδάσκαλος» ή «εκπρόσωπος Τύπου» ομάδας, και είναι σε θέση να αναλύσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η «Αθλητική Κυριακή» αντιθέτως επιμένει στο πρότυπο που η ίδια δημιούργησε με το πολυπληθές πάνελ , με τους παλαίμαχους, τα «μαθήματα» τηλεδιαιτησίας και την «ανάλυση φάσεων». Ο πραγματικός τίτλος θα μπορούσε να είναι η «ποδοσφαιρική Κυριακή των 3 μεγάλων» εξαιτίας της εμμονής στη μάχη της τηλεθέασης. **Η εκπομπή «Super Goal» στο Σκάι αναζητάει το χαρακτήρα της ακόμη. Είναι φανερά βελτιωμένη, σε σχέση με τα πρώτα της βήματα, με το Βασίλη Σκουντή να ξεχωρίζει για το τηλεοπτικό του χάρισμα . ** Είναι προφανές πως εξακολουθεί να παραμένει αξεπέραστη η «Αθλητική Κυριακή» των Πανούτσου Καρπετόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: