19.1.10

Συγχώνευση λειτουργιών σε Forthnet – Nova

Σε λειτουργική ενοποίηση δραστηριοτήτων, στους τομείς των σταθερών τηλεπικοινωνιών και της συνδρομητικής τηλεόρασης προχωρά η Forthnet σύμφωνα με ανακοίνωση της προς το χρηματιστήριο . Είναι το πρώτο βήμα , όπως εκτιμάται για τη μεγάλη συγχώνευση της Forthnet Media –θυγατρική της Forthnet, με τον όμιλο NetMed NV που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό το δεύτερο στάδιο θα επιτρέψει στη Forthnet να βελτιώσει τα οικονομικά της καθώς θα εισπράττει απευθείας τις περίπου 350 συνδρομητές της Multichoice.
Η Forthnet δηλώνει πως «με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της μέσα από την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας, η Forthnet προχωρά σε συγχώνευση συναφών λειτουργιών και δραστηριοτήτων, που αυτή την στιγμή λειτουργούν ανεξάρτητα υπό τις εμπορικές επωνυμίες Forthnet και NOVA». Κατά την εταιρεία «η λειτουργική ενοποίηση θα βοηθήσει στην μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας, κάτι που επιβάλλει και το πλαίσιο της εξελισσόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, 320 χιλ οικογένειες εξυπηρετούνται μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet, ενώ η εταιρεία εξυπηρετεί συνολικά περισσότερες από 400 χιλ οικογένειες. Αντίστοιχα η NOVA, παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης σε 350 χιλ οικογένειες. Μέσω της λειτουργικής ενοποίησης. Η εταιρεία εκτιμά πως με την κίνηση αυτή «θα καταφέρει να εξυπηρετήσει καλύτερα αυτές τις περισσότερες από 700 χιλ οικογένειες, να αυξήσει τις σταυροειδείς και συνδυαστικές πωλήσεις, αλλά και να προσελκύσει περαιτέρω πελάτες, με νέες υπηρεσίες και συνδυαστικά πακέτα. Οι συγχωνευμένες διευθύνσεις θα αναφέρονται στον Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών του Ομίλου κ. Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος θα εκτελεί και χρέη Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση και το Διαδίκτυο
Το Internet και τα blogs θα είναι αντικείμενο συζήτησης κυβερνητικής σύσκεψης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της βδομάδας. Ο σημαντικός ρόλος της γρήγορης μετάδοσης πληροφοριών που διαμορφώνουν τη γνώμη στους …διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση είναι ζητήματα που έχουν επισημανθεί. Η προηγούμενη κυβέρνηση στο παρασκήνιο επεξεργαζόταν νομοθεσία για το Internet, χωρίς να το ομολογεί δημοσίως , αυτή του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει δείξει δείγματα γραφής.

**Και αποχωρήσεις από τον όμιλο NetMed. Εκτός εταιρείας βρέθηκαν ο Γιώργος Γαμπρίτσιος, επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών και ο Τάσος Ξυναρής., εμπορικός διευθυντής.

**Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ προχωράει το Alter . Το θέμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που συγκαλεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία, «Ελεύθερη Τηλεόραση» στις 26 Φεβρουαρίου.

** Σε 4,1 εκατ. ευρώ το 2009 ανέρχεται το κόστος του Καναλιού της Βουλής αναφέρει σε ερώτησή του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτάει τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο ποιος είναι ο προϋπολογισμός του σταθμού για το 2010.

**«Στην ΕΡΤ κάναμε ήδη πολύ μεγάλα βήματα, σε μια πρώτη φάση με την προσωρινή διοίκηση και σε μια δεύτερη φάση στρατηγικά με τη νέα διοίκηση που θα υπάρξει” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πεταλωτής αναφορικά με την ΕΡΤ .

Short Stories
Έπρεπε να γίνει μεγάλη συζήτηση στο Ραδιομέγαρο και να διαχυθεί η πληροφορία στους δημοσιογράφους, για να ενημερωθεί ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος, πως δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ από τις 4 Οκτωβρίου 2009 έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, ελάμβαναν μισθό και από την κρατική ραδιοτηλεόραση και από το Κοινοβούλιο! ***Και ναι μεν δεν υπάρχει νομικό ασυμβίβαστο , αλλά είναι προφανές το πολιτικό και το ηθικό. Ενώ ο πρωθυπουργός δηλώνει «ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε» και οι φόροι εξαπολύονται προς κάθε κατεύθυνση, δύο μέλη της κυβέρνησης , επί 3 μήνες και ημέρες δεν είχαν αντιληφθεί δύο πράγματα: Πως το μήνυμα ισχύει για όλους και πως η κυβέρνηση της ΝΔ κατέρρευσε γιατί πρέσβευε πολιτικά πως «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». **Και σε κάθε περίπτωση έπρεπε το θέμα να γίνει πρωτοσέλιδο στη «Real News» για να δηλώσουν οι δύο βουλευτές πως ζήτησαν το «πάγωμα» του μισθού τους… Και βέβαια η τακτική της κυβέρνησης ,να μην ζητάει τη συνδρομή των «παλαιών των ημερών του ΠΑΣΟΚ» που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τόσο στην ΕΡΤ, όσο και συνολικά στα ΜΜΕ , προκαλούν αυτά τα κενά… **Η άλλη όψη των πραγμάτων. Η ΝΕΤ με το Μιχάλη Γρυπιώτη είναι ο τηλεοπτικός σταθμός που βρίσκεται στην Αιτή. **Για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση για την εκπομπή «Η Πετρούλα μόλις άρχισε» καλείται σήμερα στο ΕΣΡ (www.esr.gr), το Star. Εν αναμονή και της απόφασης του οργάνου για το αν το Mega παραβιάζει τη νομοθεσία για την έμμεση διαφήμιση , σχετικά με την προβολή των προσφορών των εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: