15.12.09

Αυξομειώσεις στην ακρόαση των ενημερωτικών

Αυξομειώσεις και στη μάχη των ενημερωτικών ραδιοφωνικών σταθμών δείχνει η τελευταία μέτρηση της Focus (9.11.09-6.12.09) για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ . Στην κορυφή παρατηρείται άνοδος του NovaΣπορ FM στο 7,6% , αλλά και πτώση του Σκάι στο 10,7% ,έναντι 12,3% στην προηγούμενη μέτρηση και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο 6,4% , από 7%, σε ένα μην με έντονο ανταγωνισμό στο πολιτικό ραδιόφωνο και μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.
Αναλυτικά: Η είσοδος στο ενημερωτικό πεδίο του Θέμα 989 και το νέο ξεκίνημα του Βήμα FM (πρώην City) φέρνει μικρή πτώση ο Real στο 5,4% και με μικρή άνοδο ο ΑΝΤ1 στο 4,3% . Ο Θέμα 989 στην πρώτη μέτρηση εμφάνισε ποσοστό 3,9% , λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Alpha 989 ο οποίος στο προηγούμενο 3μηνο της μέτρησης (14.9 – 11.10)ήταν στο 3,3%. Με 2,5% και μικρή άνοδο ο Sentra , κινούμενος στο μέσο όρο του ποσοστού του, ενώ πτώση στο 2,1% εμφάνισε η ΝΕΤ. Σταθερά κάτω από τη μονάδα ο Arenna με 0,8% , ενώ ο Βήμα FM , με ελάχιστες μέρες στη μέτρηση δεν έχει ανακοινώσιμο ποσοστό.
Ακροαματικότητα ενημερωτικών σταθμών



ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Nova ο Ντέμης

Σε μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλάει για όλους και για όλα απόψε , στο novasports 1 στις 22.00. Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης και ο Γιάννης Καραλής συντονίζουν την συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στο στούντιο της nova και τρεις διευθυντές αθλητικών εφημερίδων: Ο Μιχάλης Τσώχος («SportDay» ), ο Ανδρέας Δημάτος (“Goal News”) και ο Βασίλης Σαμπράκος («Εξέδρα».

-Την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, αποφάσισε από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009. στην κινητοποίηση δεν συμμετέχουν ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ και εφημεριδοπώλες.

Αναβάλλεται η καθορισμένη για σήμερα ακρόαση των αρμόδιων υπουργών για τα ΜΜΕ , στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι υπουργοί θα εμφανιστούν στην επιτροπή μετά τις γιορτές.

-Σταδιακή απόσυρση του ΑΝΤ1 από τις αθλητικές μεταδόσεις Μετά την παραχώρηση του δικαιωμάτων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, ο σταθμός σταμάτησε , λόγω περικοπών την προβολή της Formula 1. Για το δημοφιλές θέαμα αναζητείται νέα τηλεοπτική στέγη.

Short Stories
«Γίνε Καραμανλής» είναι σαν φωνάζουν τα media στον πρωθυπουργό, απαιτώντας να εφαρμόσει την πρόταση του πρώην προέδρου της ΝΔ που καταψηφίστηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου. Προτείνουν πάγωμα ή και μείωση μισθών, και δυσανασχετούν έντονα με τα μέτρα υπέρ των οφειλετών και εναντίον των τραπεζών, ενώ διαλαλούν πως τα μέτρα εναντίον της διαφθοράς, (τα οποία και δεν ανακοινώθηκαν ακόμη) δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Η επιχειρηματική τάξη της χώρας, φαίνεται πως έχει τη δική της ατζέντα. **Μετά την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Premier League Αγγλίας, από τη NetMed, είναι φανερό πως οι ανταγωνιστές της όπως ο ΟΤΕ, έχουν λίγα να ελπίζουν στο μέτωπο των αθλητικών προγραμμάτων, αφού η Nova μέσα από μια σκληρή και ακριβή μάχη , διατήρησε τις περισσότερες από τις συνεργασίες που είχε περιορίζοντας κατά πολύ, τις ελεύθερες αθλητικές μεταδόσεις. **Η NetMed πάντως για να αντιμετωπίσει την πειρατεία προχωρά σε αντικατάσταση των καρτών αποκωδικοποίησης . Είναι μια διαδικασία επίπονη που ίσως ταλαιπωρήσει και τους συνδρομητές έχει όμως ως στόχο να αντιμετωπίσει την υποκλοπή των προγραμμάτων της, καθώς όπως εκτιμούσε πριν από την αποκάλυψη του κυκλώματος από την αστυνομία, περίπου 100.000 θεατές έβλεπαν τα κανάλια της χωρίς να πληρώνουν… **Εκτός ΑΝΤENNA FM, μετά από 21 χρόνια παρουσίας η Χρύσα Χρυσανθακοπούλου, η οποία παρουσίαζε το magazino του σταθμού! Την ίδια ώρα ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ , επανεξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης σε Μ. Βρετανία ή και Τουρκία .** Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Multichoice Hellas, ανάμεσα στα τρία κορυφαία μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα στην Ελλάδα, στο Teleperformance Grand Prix 2009. ** Τα AVN Adult Movie Awards ,για τις καλύτερες ταινίες ενηλίκων, προβάλει απόψε (00.30) το novacinema3

Δεν υπάρχουν σχόλια: