10.12.09

Αθλητικά Χριστούγεννα στην ΕΡΤ

Η ώρα των αθλητικών ανασκοπήσεων φτάνει και η ΕΡΤ διαθέτει άφθονο αθλητικό υλικό , μέσα από τη ΝΕΤ και την ΕΤ1. Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 22.00 οι τηλεθεατές της ΝΕΤ θα παρακολουθήσουν, από τον Κ. Βερνίκο καρέ-καρέ όλη την προσπάθεια των μεγάλων αστεριών του Champions League ως τον τελικό του περσινού Μαΐου στην Ρώμη, το πως δηλαδή η παρέα του Μέσι και του Ετό οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Ευρώπης κατά την περίοδο 2008-2009 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη, η περσινή παρουσία του Παναθηναϊκού στους «16» της διοργάνωσης κόντρα στην Βιγιαρεάλ αλλά και η φετινή μάχη του Ολυμπιακού ως την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων απέναντι σε Άρσεναλ, Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης.
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου (ΝΕΤ , 19.00) έρχεται η ανασκόπηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον Παύλο Παπαδημητρίου με τα πεπραγμένα των ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο με επίκεντρο τον Ολυμπιακό που κατά το 2009 κατέκτησε το νταμπλ. Ακόμη υπάρχουν αναφορές για όλες οι ομάδες της SuperLeague αλλά και αφιέρωμα σ' εκείνες που ανέβηκαν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως και για την πορεία των ομάδων πέρυσι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά και φέτος στο Europa League.
Αν ο τηλεθεατής είναι και φίλος του μπάσκετ η απόλαυση θα είναι διπλή . Στην ΕΤ1 το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου (17.00) ο «Πλανήτης μπάσκετ», με το Β. Ιωάννου μεταδίδει το αφιέρωμα στις Εθνικές Ομάδες, ξεκινώντας από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Μιλούν οι, Β. Σπανούλης, Σ. Σχορτσανίτης, Γ. Καζλάουσκας και Γ. Σφαιρόπουλος, ενώ προβάλλονται με λεπτομέρεια όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας.

Ειδήσεις
Στη nova η Premier League
Την ανανέωση της συμφωνίας των αποκλειστικών τηλεοπτικών της Premier League Αγγλίας στην Ελλάδα ως και την περίοδο 2012-13 ανακοίνωσαν από κοινού η NetMed Hellas και η Premier League Ο κ. Richard Scudamore, Chief Executive της Premier League, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τη nova και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να παρέχει εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη στην Premier League για τους πολλούς θαυμαστές της στη Ελλάδα».


-Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου (19.00) η ΕΤ1 θα μεταδώσει όλες τις μεγάλες αθλητικές στιγμές της χρονιάς. Καλεσμένοι στο στούντιο, του Παναγιώτη Περπερίδη είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Κυριάκος Ιωάννου, ο Βλάσης

-Στην υποβολή παραίτησης από τον «Ελεύθερο Τύπο» προχώρησε και η Κατιάνα Μαζταρίδου , επικεφαλής του «Ελεύθερου Τύπου» υποστηρίζοντας σε επιστολή της πως δεν οικειοποιήθηκε τη δουλειά της Μ. Βλατζή , και πως η τελευταία έθεσε θέμα αμφισβήτησης της δημοσιογραφικής της ιδιότητας, ενώπιον 20 ατόμων.

-Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων . Σε 21 μέρες λήγουν οι συμβάσεις τους, και σύμφωνα ο Τ. Καλημέρης όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στους εργαζόμενους ευελπιστεί «να βρεθεί λύση έως τα Χριστούγεννα”.

Short stories
Να κλείσει την έρευνα σχετικά με την κρατική ενίσχυση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Αυστρίας, ORF, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εφαρμόζοντας για 1η φορά την αναθεωρημένη Οδηγία της ΕΕ για τα Οπτικοακουστικά . Βάσει των δεσμεύσεων των αυστριακών αρχών, το καθεστώς χρηματοδότησης είναι πλέον σύμφωνο με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ η χώρα δεσμεύτηκε να προσδιορίσει ιδίως τη δημόσια αποστολή της Ραδιοτηλεόρασης περιορίζοντας τη χρηματοδότηση στο ελάχιστο αναγκαίο.( Πηγή : (www.europa.eu/ «Ενδιάμεσα»-ΙΟΜ) . Η νέα κυβέρνηση πρέπει να οριοθετήσει τώρα με την επιλογή του νέου προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου, θα πρέπει να οριοθετήσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ, προσαρμοζόμενη στις νέες «επιταγές» της ΕΕ και την οικονομική κρίση. Εκτός αν για μια ακόμη φορά, υπάρξει αναβολή. **Σήμερα διοργανώνει η ΠΟΕΣΥ την ημερίδα για τα δελτία παροχής υπηρεσιών, τις ελαστικές σχέσεις και τα Διαδικτιακά Μέσα Ενημέρωσης, στις 10.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. **Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ο ΠΣΑΤ πραγματοποιεί την ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών , αθλητριών, προπονητών και ομάδων για το 2009 , στο ΣΕΦ στις 18.30. **Επίσης την ίδια μέρα το περιοδικό «Γαλέρα» γιορτάζει 50 τεύχη του και η ραδιοφωνική εκπομπή της έκδοσης τον 1 χρόνο παρουσίας στο Κόκκινο με μια συναυλία **Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και για τις 2 επόμενες Κυριακές, η nova μέσα από το The History Channel προβάλλει ένα αφιέρωμα, στον Μέγα Αλέξανδρο . Το ντοκιμαντέρ «Μέγας Αλέξανδρος θα μεταδοθεί (19:40) στις 13/12 (Μέρος Α’), 20/12 (Μέρος Β’) και 27/12 (Μέρος Γ’) και « Η Μεγαλύτερη Μάχη του Μεγάλου Αλεξάνδρου» Κυριακή 13/12 στις 20:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: