4.11.09

Οι κινήσεις Λαυρεντιάδη στα αθλητικά ΜΜΕ

Σε εταιρεία συμβούλων ο ανασχεδιασμός του Sport TV

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις Λαυρεντιάδη στα αθλητικά media; Είναι δυνατόν το δυναμικό βήμα στο ποδόσφαιρο με την απόκτηση του 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» να μην συνοδεύεται και από επενδύσεις στα αθλητικά ΜΜΕ .

Στα τέλη της Άνοιξης του 2009 ο Λ. Λαυρεντιάδης διαπραγματευόταν την αγορά της «Εξέδρας» από το ΔΟΛ και η συμφωνία δεν προχώρησε εξαιτίας της «παρέμβασης», του Πήγασου στον οποίο ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει το 12,20% . Συνάμα η βελτίωση της κυκλοφορίας της εφημερίδας σε συνδυασμό με την προοπτική της άνοιξης της αγοράς του στοιχήματος- που θα σημάνει αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης και για τις εφημερίδες- έπεισαν το ΔΟΛ να διατηρήσει το φύλλο.

Το Φθινόπωρο βρίσκει τον επιχειρηματία να έχει αγοράσει το ΔΕΚΑ TV – το οποίο και πέρασε στη MYENPI- το 10% του ραδιοτηλεοπτικού Σκάι ο οποίος έχει μπει στο κομμάτι των μεταδόσεων και το σύνολο των μετοχών , μέσω του Γ. Κυριακίδη, του Sport TV, του πρώην τηλεοπτικού σταθμού του Σ. Κόκκαλη. Παράλληλα διαθέτει επενδύσεις σε μια σειρά από ΜΜΕ, χωρίς όμως να έχει ξεκάθαρη παρουσία σε κάποιο αθλητικό Μέσο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ιδιοκτησία του ομίλου ανέθεσε σε εταιρεία συμβούλων να καθορίσει το νέο αθλητικό προφίλ του Sport TV . Το δύσκολο στη σημερινή τηλεοπτική αγορά είναι να υπάρχει ένα ακόμη αθλητικό κανάλι, όταν τα αθλητικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα και ακριβά.
Το σίγουρο είναι πως ο Λ. Λαυρεντιάδης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το Carlyle Group και την επαναγορά της Νεοχημικής, θα κάνει τα επόμενα βήματά του στα ΜΜΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοδος για Alpha

Για δυναμική αρχική σεζόν κάνει λόγο ο Alpha σε ανακοίνωσή του .Στα κοινά 15-44, ο σταθμός καταγράφει ποσοστό 15,4%, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 24,1%, ενώ στο prime time, το ποσοστό έφτασε το 19%. «Είμαστε ένας ισχυρός παίκτης στη ζώνη του prime time, όπου μοιραζόμαστε την δεύτερη θέση με τον ΑΝΤ1, ενώ κάποιες μέρες είμαστε ακόμη και πρώτοι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO του Alpha κ. Christoph Mainusch.

**Τέλος το "Call for Cash" για τους τηλεοπτικούς σταθμούς "Θράκη ΝΕΤ" του νομού Έβρου, "TV 10", του νομού Τρικάλων, Channel 1 του νομού Καβάλας, "Πανόραμα tv", "Time Channel" του νομού Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το ΕΣΡ. Η αρχή επέβαλε και πρόστιμο 20.000 ευρώ στο "Top Channel".


**Πρόστιμα σε 3 σταθμούς από το ΕΣΡ Στον ΑΝΤ1 το συμβούλιο επέβαλλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην εκπομπή "Αξίζει να το δεις" για την παρουσίαση ανήλικης εγκύου, στο Alter 40.000 ευρώ για δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων («Παρατράγουδα») και στο Extra 20.000 ευρώ για προσβλητικά σχόλια σε βάρος πρώην βουλευτών.


**Λάθος λόγω απειρίας. Στους συντάκτες του υπουργείου εσωτερικών και όχι στους καθ΄ ύλην αρμόδιους και εξειδικευμένους δημοσιογράφους των ρεπορτάζ των ΜΜΕ, έστειλε τη Δευτέρα το γραφείο του υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούση την αλληλογραφία ΕΡΤ-ΟΠΑΠ για τη σύμβαση με την ΕΡΤ3 .


Big Stories
Επί ματαίω κάποιος ...συνδρομητής της ΕΡΤ περίμενε να παρακολουθήσει σε κάποια λογική ώρα τι συνέβη στους αγώνες μπάσκετ της αγωνιστικής ή σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα στην εκπομπή που ονομάζεται «Αθλητική Κυριακή».** Ως και τις 11.30 η εκπομπή που ξεκίνησε μια ώρα πριν είχε καταφέρει να μεταδώσει τη βαθμολογία, τους σκόρερ , την επόμενη αγωνιστική και τα στιγμιότυπα . Την «ανάλυση» και την τηλεδιαιτησία , για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό , παρουσία των εκπροσώπων των δύο ομάδων. Σε πείσμα των καιρών υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν ,να δουν χωρίς να ξενυχτίσουν τι συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα της SuperLeague , τι έγινε στην αθλητική δραστηριότητα της χώρας το Σαββατοκύριακο. Ο άνθρωπος αυτός πληρώνει κάθε μήνα για τις υπηρεσίες το ποσό των 4,24 ευρώ και έχει απαιτήσεις. ** Η άλλη πλευρά αφορά τη SuperLeague η οποία εισπράττει 60 εκατ. ευρώ το χρόνο για ένα προϊόν που τεμαχίζεται κάθε βράδυ στην ενότητα της τηλεδιαιτησίας. Ακόμη και τώρα που ξεκίνησε η κεντρική διαχείριση των 14 ομάδων, αντί για μπάλα, οι θεατές παρακολουθούν τους διαξιφισμούς των βετεράνων της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου με την πολυτέλεια του χρόνου και των βίντεο από διαφορετικές οπτικές γωνίες των επίμαχων φάσεων Αποτέλεσμα , αντί για μπάλα , «αρρώστια» με τις ομάδες να διαμαρτύρονται για τη Nova, από την οποία εισπράττουν ένα τεράστιο, την εποχή της κρίσης, ποσό , για να παίζουν ποδόσφαιρο... Από την άλλη πλευρά, σε οποιοδήποτε μέσο, και ειδικά στην κρατική τηλεόραση, είναι ανεπίτρεπτο να εκπροσωπείται μόνο το ΠΟΚ. Έχει πολλά να κάνει ο Π. Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: