3.11.09

Νέα κατάσταση στον Τύπο

Καλές ταινίες και «αποκαλύψεις», με στόχο και σκοπό. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να πουλήσεις εφημερίδες. Το «Θέμα» προχθές Κυριακή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις κυκλοφορίες με την ταινία «Ελ Γκρέκο» είναι στην κορυφή με 290.000 φύλλα και ακολουθούν το «Veto» με περίπου 197.000 φύλλα , το «Βήμα» με 157.000 φύλλα , η Real με 153.000 φύλλα και πέμπτη η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με 148.000. Αν ισχύουν οι εκτιμήσεις οι τρεις , από τις νέου τύπου εφημερίδες , «Θέμα» , «Veto» και «Real» είναι στην πεντάδα εκτοπίζοντας τα φύλλα των παραδοσιακών εκδοτών , την περασμένη Κυριακή.

Η νέα συνταγή περιλαμβάνει αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, καλό εικαστικό σχεδιασμό, κουτσομπολιά, αλλά και συχνά σύγκρουση άνευ ορίων και αρχών. Η δημοσιογραφική ύλη είναι η ικανή συνθήκη για την προσέλκυση του κοινού, η αναγκαία όμως είναι οι προσφορές των ταινιών. Ο πετυχημένες συνδυασμός των δύο φέρνουν το εκδοτικό αποτέλεσμα που

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου είναι η αξιοποίηση της τηλεοπτικής απήχησης των δημοσιογράφων . Ο Θ. Αναστασιάδης μαζί με τον Τ. Καραμήτσο, μετά το «διαζύγιο» με το Μ. Τριανταφυλλόπουλο έδωσαν το 70% της εταιρείας τους στον Πήγασο και λίαν προσφάτως σε συνεργασία με το Δ. Κοντομηνά έβγαλαν στον αέρα τον Alpha 989 . Ο Νίκος Χατζηνικολάου επεκτάθηκε πρώτα στο ραδιόφωνο δημιουργώντας με το Ανδρέα Γ. Κουρή το Real FM, λειτουργώντας εντός του συγκροτήματος του Alter και μετά εξέδωσαν τη Real News. Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος έχει ως σημείο αναφοράς τη Ζούγκλα. Και σε ε αυτή την αναμέτρηση ισχύος, αυτό που φαίνεται πως έχει σημασία, ασχέτως να κάνεις καλή δημοσιογραφία ή όχι ή αν διανέμεις DVD, είναι το πόσο πουλάς.


Ειδήσεις

Για την «Ημέρα»

Θέμα επανέκδοσης της εφημερίδας «Ημέρα» της Πάτρας , αλλά κρατική διαφήμισης, θέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος και Νίκος Τσούκαλης, με ερώτησή τους προς τα υπουργεία εσωτερικών και εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι βουλευτές ζητούν, να πληροφορηθούν «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να πάψουν να ισχύουν οι απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις εργασίας στον Τύπο, όπως επίσης αν «προτίθενται να δώσουν αμέσως στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία της κρατικής διαφήμισης σε πανελλαδικά και περιφερειακά-τοπικά ΜΜΕ».


**Στον εισαγγελέα προτρέπει να στείλει το πόρισμα της ΕΡΤ για τη σύμβαση ΕΡΤ3 -ΟΠΑΠ, ο Γ. Ραγκούσης απαντώντας σε σχετική επιστολή του Χρήστου Παναγόπουλου. «Οι έχοντες την ευθύνη της διοίκησης νομικών προσώπων» αναφέρει ο υπουργός εσωτερικών οφείλουν «να μεριμνούν έγκαιρα και προληπτικά για την τήρηση της νομιμότητας».

**Από τις 9 Νοεμβρίου, το Weather TV (www.weathertv.gr) θα μεταδίδει δελτία καιρού μέσα από ένα δίκτυο με συνεργαζόμενα περιφερειακά κανάλια μέσα από τον δορυφόρο Hellas Sat, καλύπτοντας Η συγκεκριμένη υπηρεσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Vernantia Media Group.

**Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων βόλεϊ αποκλειστικά στη nova Οι συνδρομητές του μπουκέτου θα παρακολουθήσουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 14 αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων που φιλοξενείται στην πόλη Ντόχα του Κατάρ.

Short Stories
Το αυτονόητο: Ορθώς και με επιτυχία τοποθετήθηκε στις επίμαχες ο Μ. Δράκος στην περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός – Πανιώνιος, χωρίς να έχει δίπλα του τη συνδρομή κάποιου διαιτητή και είναι μάλλον ακατανόητη η επίθεση της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Όμως ταυτόχρονα , εφόσον στο στούντιο της Αθλητικής Κυριακής παρίστανται οι εκπρόσωποι των τριών «μεγάλων» κακώς δεν έχουν δικαίωμα λόγου και απάντησης (πολύ δε περισσότερο ανάλυσης των φάσεων) οι αντίπαλοί τους. Εκτός και αν στο Περιστέρι και στη Νέα Σμύρνη δεν πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος , υπέρ της ΕΡΤ. **Εξακολουθεί το δελτίο ειδήσεων του Mega να είναι στην πρώτη θέση στη μάχη της θεαματικότητας με 26,1% έναντι 16,8% του Alter. Τρίτος είναι ο Alpha με 13,1% , ενώ ο ΑΝΤ1 υποχώρησε στην τέταρτη θέση με 12,9%. Το Star είναι πέμπτο με 11% και με 9,3% ακολουθεί η ΝΕΤ . Πρόκειται , σύμφωνα τουλάχιστον με τις επιλογές του δείγματος της μοναδικής εταιρείας μετρήσεων για μια μάχη για δύο, με ένα μοντέλο που έχει τις ρίζες του στο πρώτο έτος διακυβέρνησης της ΝΔ, όταν για να προφυλαχθεί η Μάρα Ζαχαρέα δόθηκε επιπλέον ρόλος στους υπόλοιπους σχολιαστές. Έκτοτε η συνταγή παραμένει επιτυχημένη με το Alter να είναι ο δεύτερος πόλος στην ενημέρωση. **Εξουσιοδότηση για να στείλει το αίτημα για τους συμβασιούχους του 2010 προς το υπουργείο Οικονομικών έλαβε , πριν από τις εκλογές, από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, στις 25 Αυγούστου 2009 , ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Παναγόπουλος. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτή η αναστάτωση με τους συμβασιούχους, δεν είναι γνωστό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: