22.10.09

Συμβασιούχοι υπό πίεση

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ΕΡΤ καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή επικρατεί “σιγή ιχθύος στην ΕΡΤ για τις συμβάσεις εκατοντάδων εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας (δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, οπερατέρ, ηχολήπτες, προσωπικό παραγωγής και διοικητικοί υπάλληλοι) που λόγω της αλλαγής κυβέρνησης -και συνεπώς Διοίκησης στην ΕΡΤ- έχει παγώσει η διαδικασία επαναπρόσληψης τους» .

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, Θ. Ρουσόπουλος και Γ. Αλογοσκούφης η θητεία του προέδρου της ΕΡΤ είναι διάρκειας 5 ετών και λήγει στις 10 Αυγούστου 2012. Η θέση του προέδρου της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ είναι πολιτική και στο παρελθόν με την αλλαγή της διακυβέρνησης, ο εκάστοτε πρόεδρος της ΕΡΤ, υπέβαλλε την παραίτηση του. Το κλίμα έχει βαρύνει ακόμη περισσότερο , μετά και την αναφορά του πρωθυπουργού στη δευτερολογία των προγραμματικών δηλώσεων του , όταν αναφέρθηκε στο ύψους 347.000 ευρώ των μικτών ετήσιων αποδοχών . Από την άλλη πλευρά, ως και σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος δεν έχει δείξει τα χαρτιά του καθώς δεν έχουν εκχωρηθεί ακόμη η αρμοδιότητα του ελέγχου της ΕΡΤ.
Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα ουσίας για την ΕΡΤ καθώς αναβλήθηκε η επίσημη έναρξη (12 Οκτωβρίου) των προγραμμάτων της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ERTSAT , σε αντίθεση , σύμφωνα με τους συμβασιούχους «με τις καθημερινές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αλλά και τις εβδομαδιαίες ενημερωτικές που ξεκίνησαν στα <<μουλωχτά>>» και «βγαίνουν χωρίς το απαραίτητο και προβλεπόμενο προσωπικό, ενώ απασχολούν μέχρι και προσωπικό χωρίς συμβάσεις».

Ειδήσεις

ΑΠΕ παντού
Αύξηση των δραστηριοτήτων του κατά περίπου 80% ,σημείωσε το ΑΠΕ, τα τελευταία χρόνια. Το ΑΠΕ προχώρησε στη δημιουργία ειδικών σελίδων για τον πολιτισμό, τον τουρισμό τον αθλητισμό κ.α. ενώ παρέχει και την υπηρεσία πρωινής ενημέρωσης με τα βασικά θέματα της επικαιρότητας . Ακόμη δημιούργησε την πρώτη ιντερνετική τηλεόραση στην Ελλάδα όπως και ιντερνετικό ραδιόφωνο., Στο επίπεδο των εκδόσεων κυκλοφορεί δύο ΑΛΜΑΝΑΚ, εκ των οποίων το ένα για τον αθλητισμό, αλλά και άλλα βιβλία


Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του ομίλου πολυκινηματογράφων Village Greece προγραμματίζει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Δημήτρης Κοντομηνάς, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο επιχειρηματίας , αντί ποσού 50 εκατ. ευρώ εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών του ομίλου

Η ιστορία της Εθνική ποδοσφαίρου από το 1934-1980 ξετυλίγεται στην πρεμιέρα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του Σκάι «Για πάντα Πρωταθλητές» την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 23.00. Στο πρώτο μέρος (του διπλού επεισοδίου) περιλαμβάνει τη χρονική περίοδο από 1934 ως τη συμμετοχή στο EURO 1980.

Ούτε ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε το Λάκη Λαζόπουλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB το «Αλ τσαντίρι Νιους» συγκέντρωσε το 47,2% της θεαματικότητας έναντι 33,1% του αγώνα του Ολυμπιακού. Το Mega πάντως παρέμεινε πρώτο με 24,1% , έναντι 18,4% του Alpha.

Short Stories
Απογοήτευση και θλίψη για τις διεργασίες στην ΕΣΗΕΑ. Η ένωση συντακτών με τη στάση της ειδικά από το λουκέτο του «Ελεύθερου Τύπου» ως και σήμερα έδειξε πως δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την κρίση στα ΜΜΕ, αν και οι παρατάξεις είχαν τις δικές του επιτυχίες, όπως για παράδειγμα με την εξασφάλιση εργασίας για δύο μέλη του συμβουλίου στο νέο «Ελεύθερο Τύπο»! Η Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι κύριοι Σόμπολος και Τσαλαπάτης -με την έμμεση στήριξη του κ. Ράμμου- αρνούνται να αποδεχτούν τη μόνη λύση που έχει απομείνει» , «την άμεση διεξαγωγή Γενικής συνέλευσης και τον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών» , ξεκινώντας ψηφοφορία στο δικό της site , για τις έξι μήνες ακυβερνησίας στην ένωση. Το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜέτωπο δεν πιστεύει πως «η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες» «μπορεί να δώσει απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα χιλιάδων δημοσιογράφων, μελών και μη μελών» «Ακόμη και η ενίσχυση των δυνάμεων του αγώνα και της ανατροπής», «δεν αρκεί για να αλλάξουν οι συσχετισμοί» αναφέρει και δηλώνει πως «ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας να περάσει στα χέρια των εργαζομένων». Το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜέτωπο καλεί σε συζήτηση τους δημοσιογράφους, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 5.30 μμ, στην ΕΣΗΕΑ. **Νέα 14 απεργία στην «Εξπρές» κήρυξε η ΕΣΗΕΑ έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2009, ζητώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων. **Με αφιέρωμα στις βουλευτικές εκλογές κυκλοφορεί το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό «Monthly Review» με κείμενα που γράφτηκαν πριν τη διεξαγωγή τους και αναφέρονται στα προβλήματα και στις προοπτικές της Αριστεράς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωριζαν τις συμβασεις
Μπηκαν με "μεσον" και διαμαρτυρονται, εμεις που περιμενουμε ΑΣΕΠ δεν ειμαστε ηλιθιοι,ας φυγουν ,να δωσουμε εξετασεις και μετα αξιοκρατικα διορισμοι, λιγη ντροπη ,ανθρωποι δεν ειμαστε εμεις???

Ανώνυμος είπε...

Πιεση???? που εχουν κατσικωθει αναξιοκρατικα και εχουν μεινει εκτος τοσοι
Αναγκη εχουμε ολοι αλλα μεσον δεν εχουμε ,εξετασεις να δουμε επιτελους σωστη διοικηση και αριθμο στο δημοσιο λογικο οχι περισσοτεροι απο ολους τους ευρωπαικους τομεις .
ΑΣΕΠ