12.2.09

Επεισοδιακό Συνέδριο ΠΟΣΠΕΡΤ

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Βασίλη Κουφόπουλο

Μετέωρο το 24ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Μέρος των συμμετεχόντων που ανήκουν στη σημερινή διοίκηση απεχώρησε από το συνέδριο που επρόκειτο να διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, στην Κατεχάκη , διότι δεν δέχονταν τη δυνατότητα ψήφου των σωματείων , ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ, παρά την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου. Η σημερινή διοίκηση αποδέχονταν την παρουσία των σωματείων των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ , ερμήνευαν όμως τη δικαστική απόφαση λέγοντας πως δεν μπορούν να ψηφίσουν. Τα 3 σωματεία μαζί με άλλους εργαζόμενους απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα βάρδια, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως η απόφαση είναι ξεκάθαρη και πως μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία. Η σημερινή διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ αποχώρησε λέγοντας πως το συνέδριο ολοκληρώθηκε και η άλλη πλευρά με 87 συνέδρους, αναμένει τη διεξαγωγή του. Το πρωί συνέβη και ένα ακόμη αξιοπερίεργο γεγονός. Όπως αναφέρει η παράταξη Financial Crimes «οι σύνεδροι αντιλήφθηκαν την παρουσία περίπου πέντε κατ άλλους επτά, άγνωστων ατόμων που στις πιεστικές ερωτήσεις των εργαζομένων για την ταυτότητά τους, απαντούσαν με αοριστίες, μέχρι που περικυκλωμένοι από τον κόσμο, ο ένας αναγκάστηκε και έδειξε στον πρόεδρο του ΠΣΥΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη, στρατιωτική ταυτότητα».

**Ελεύθεροι, χωρίς όρους, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην 5η ειδική ανακρίτρια οι, Γιάννης Αναστασάκος πρόεδρος της AGB και ο εκ των μετόχων, Σταύρος Λεούσης . Κατά τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψαν ενδείξεις σε βάρος τους, ότι διέπραξαν απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Το συμβούλιο Εφετών θα αποφανθεί επί της παραπομπής τους ή όχι ,σε δίκη για το αδίκημα της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης», κατ΄εξακολούθηση.

*Μια νέα ενότητα στην Διαδικτυακή του έκδοση εγκαινιάζει ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, (www.sport-fm.gr). Η ενότητα News & Fun, περιλαμβάνει ειδήσεις επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, πολιτικά νέα, αξιοπερίεργα, καιρός, ταινίες, μουσική, DVD και όλα όσα θεωρούνται άξια αναφοράς θα περιλαμβάνονται στην κατηγορία Η νέα ενότητα συμπληρώνει το πακέτο της ενημέρωσης των χρηστών του site.

**Από το Internet στις εκδόσεις. Το blog "Κουρδιστό Πορτοκάλι" ετοίμασε μια ειδική έκδοση για τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Στην ύλη του υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, συνεντεύξεις, αφιέρωμα στα blogs και στο πως αυτά κατέγραψαν την έκρηξη οργής του Δεκέμβρη και σχετική αρθρογραφία . Κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες


**Συζήτηση, με θέμα «Νέα Μέσα, Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Κοινωνικές Συγκρούσεις», οργανώνει Το περιοδικό Monthly Review τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου Ομιλητές είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης, ο εκδότης περιοδικού «Monthly Review» Βαγγέλης Χωραφάς, ο γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ρούντι Ρινάλντι, κ.α Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι μπλόγκερ: Sibilla, Ανδρέας Καψαμπέλης, Μετά την εφημερίδα, Ζήτημα, Ιστολόγιον

**Στα Καλάβρυτα βρίσκονται από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009, οι 5 μαθητές και οι τρεις συνοδοί καθηγητές τους, από το Γυμνάσιο του Αγαθονησίου. Ο Alpha 98.9 έγινε πρόσφατα αποδέκτης αιτήματος της Διευθύντριας του Γυμνασίου, η οποία ζητούσε τη συνδρομή του σταθμού για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο των παιδιών: Να δουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, χιόνι!


Short Stories

**Είναι λίγο ακατανόητη η στάση των ομάδων της Super League . Τόσα χρήματα που προσφέρει η NetMed/ Forthnet με δεδομένη την οικονομική κρίση είναι λίγο δύσκολο να βρουν στην αγορά και παρόλα αυτά η υπογραφή της περίφημης σύμβασης αργεί. Σαν να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον ο Σκάι θα υπογράψει εντός 10 ημερών με τη διοργανώτρια αρχή.

**Στιγμιότυπα χαράς από το ΕΣΡ. Οι δημοσιογράφοι έχουν ζητήσει το μετοχολόγιο του Alpha 989. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ , Ι. Λασκαρίδης έχει αντιληφθεί πως το αίτημα ήταν για την ιδιοκτήτρια εταιρεία, οπότε όλοι μαζί πιστοποιήσαμε αυτό που υπήρχε ήδη αναρτημένο στη σελίδα του συμβουλίου , πως ο σταθμός ανήκει στην Alpha ραδιοφωνική.

**Δεύτερο στιγμιότυπο. Πριν από 3 χρόνια το συμβούλιο δεν είχε προβεί στη δημοσιοποίηση των μετοχολογίων για το 2005 . Σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα ένα μέρος , αυτό για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, τα οποία όμως είχαν δημοσιευτεί ήδη αποκλειστικά στη «Ναυτεμπορική».

**Τρίτο στιγμιότυπο. Ο πρόεδρος της αρχής ανακοίνωσε πως ξεκινάει έρευνα για την...Πετρούλα που παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του Star, ύστερα από καταγγελία πολίτη. Όπως και στην περίπτωση του Πέτρου Κωστόπουλου και του Nitro , το ΕΣΡ δεν γνωστοποίησε ποιο είναι το πρόσωπο που ενοχλήθηκε .

** Από το 2002 ως σήμερα, άλλωστε φταίει η Πετρούλα, ο Παπακαλιάτης, η «Ελληνοφρένεια» , ο Ξανθούλης, ο Λαζόπουλος, το ράδιο Ηχόδραμα στη Θρακή , το Ράδιο Μπουρμπούτσαλα στην Κορώνη. Αντιθέτως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη διαπλοκή , στα πιστοποιητικά διαφάνειας , στα 100.000 ευρώ που στοίχιζαν οι μεταβιβάσεις στο Flash…

**Την οριστική διακοπή εκπομπής του Channel Nine από τη συχνότητα 50 στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με το επιχείρημα πως παρεμβάλεται στο Κανάλι της Βουλής.
**Τον τίτλο του περιοδικού «Επίκαιρα», απέκτησαν οι εκδόσεις Λιβάνη οι οποίες και εκδίδουν το περιοδικό «Metropolitan».

Το λανσάρισμα στην Ελλάδα του Discovery Channel ανέλαβε η Action Global Communications Hellas, ύστερα από συμφωνία με τη Discovery Networks International .

**Εκτός δισκογραφίας οι Αττικές Εκδόσεις. Η εταιρεία μεταβίβασε το 50% της Alpha Records . Αγοραστές, οι Άννα , Αντώνης Μαρκογιαννάκης και Παναγιώτης Μαρκογιαννάκης.

**Από σήμερα και για εννέα εβδομάδες το «Ποντίκι» προσφέρει ταινίες από το Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, ξεκινώντας με τους «Απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου (1981).

**Αύριο, πραγματοποιείται το 3ο print media conference (www.print-media.gr) στο ξενοδοχείο Ledra Marriot για το μέλλον του έντυπου Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: