11.2.09

Δεν υφίσταται θέμα", αλλά διάλογος που "οφείλει να ξεκινήσει"!

ΕΛΛΑΔΑ

Με το Βασίλη Κουφόπουλο

**Δεν υφίσταται θέμα νομοσχεδίου που θα επιβάλει την επωνυμία στα blog αναφέρει το υπουργείο δικαιοσύνης σε ανακοίνωση του, θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις . Το νομοσχέδιο ως γνωστό έχει αρχίσει να συντάσσεται επί υπουργίας Χατζηγάκη στο υπουργείο και οι σκέψεις αυτές δεν έχουν φύγει από την κυβέρνηση. Γι αυτό και στην ίδια την ανακοίνωση το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως πρέπει ¬ «μια συζήτηση για το ίδιο ζήτημα οφείλει να ξεκινήσει»! Βάζει μάλιστα δύο παραμέτρους: Τη «δημόσια διαβούλευση για οριοθέτηση του κοινού τόπου μεταξύ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της προστασίας της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη,» και τη «γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη».

**Παρέμβαση για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στο Internet, κάνουν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, με επιστολή που στέλνουν προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. «Eίμαστε πεπεισμένοι ότι ο δρόμος της διεκδίκησης αυτής περνάει μέσα από το σωματείο μας, το οποίο όμως, παρά τις επίπονες προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια, αποφεύγει να θέσει το πρόβλημα σε προτεραιότητα» αναφέρουν και τονίζουν «Η εργασία μας ασφαλώς είναι δημοσιογραφική» Υπογραμμίζουν πως πολλές φορές , αυτή η εργασίας γίνεται «πηγή πληροφόρησης για άλλα -κλασικά- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η διαδικτυακή δημοσιογραφία αποτελεί το μέλλον του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

**Η άλλη μάχη σήμερα και αύριο στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν οι τοποθέτηση του πολιτικού προϊσταμένου και του προέδρου της διοίκησης της ΕΡΤ Η Ενωτική κίνηση Δημοσιογράφων με ανακοίνωσή της καταγράφει την «οργή» της για «τις μεθοδεύσεις ομάδας συμβούλων της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ να αποκλείσει από τις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες του 24ου Συνεδρίου τις Ενώσεις ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ και τους εκπροσώπους τους».

**Short Stories
**Άλλη μια σύγκρουση προετοιμάζεται σε μεγάλη εφημερίδα. Ο υπόγειος ανορθόδοξος πόλεμος ξεκίνησε...
**Ωραίο αυτό με το Λαζόπουλο. Τον παρακολουθούν μόνο στον Alpha έξι στους δέκα τηλεθεατές που έχουν ανοικτή τη συσκευή τους, και αν μιλήσει μόνος του σε άλλο κανάλι δεν συγκεντρώνει παρά μόλις το 5% του δείγματος. Γιατί όχι και 2,9% να μην μπαίνει και στη Βουλή;
**Το ζήτημα των μετρήσεων παραμένει ανοικτό τόσο στη δικαιοσύνη, όσο και στο επίπεδο της Επιτροπής Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης , μετά και την επίσημη αναφορά του Alpha πως έχει στη διάθεση του λίστα με τις 500 νοικοκυριά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
**Αποκαλυπτικοί οι «Νέοι Φάκελοι» (Σκάι TV) στην υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα . Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ του ο Τάσος Τέλλογλου είπε στο ρεπορτάζ του πως «η ΕΡΤ, το υπουργείο Εξωτερικών, και μία σειρά δημόσιων νοσοκομείο πληρώνουν τους καθαριστές κάτω από το εργατικό κόστος» . Θα έχει ενδιαφέρον αν υπάρχει όντως τέτοιο ζήτημα, να ακουστεί και η άποψη της ΕΡΤ. Αν για παράδειγμα η κρατική εταιρεία ραδιοτηλεόρασης έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό, (μία ή δύο φορές) για την καθαριότητα και αν η ΟΙΚΟΜΕΤ, όπως φημολογείται, έχει καταθέσει ένσταση....
** Ως την 1η Μαρτίου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας του Σωτήρη Δανέζη, δημιουργού της σειράς ντοκιμαντέρ Εμπόλεμη Ζώνη, με τίτλο «Ένας Σύνθετος Κόσμος» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με το Mega .
**Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 στο Ξενοδοχείο Mεγάλη Βρετανία η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων διοργανώνει ημερίδα με θέμα: « Ψηφιακό μέρισμα : Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή».
** Βιβλίο για την «Τηλεοπτική πολιτική διαφήμιση στην Ελλάδα» την περίοδο 1993-2007 εξέδωσε ο Αθανάσιος Σαμαράς με την αιγίδα του ΙΟΜ , από τις Εκδόσεις Καστανιώτη . Η έρευνα έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στην ελληνική βιβλιογραφία και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για ποσοτικές αναλύσεις περιεχομένου στην πολιτική επικοινωνία.
**Tη μετάδοση του MTV World Stage Coldplay, θα μπορούν να παρακολουθήσουν και στην Ελλάδα οι θεατές του ελληνικού MTV την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: