14.1.09

Πόλεμος Σκάι-ΕΡΤ

Ελλάδα

Με το Βασίλη Κουφόπουλο


Πόλεμος Σκάι-ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο Σκάι είναι αποφασισμένος , μετά την κίνηση της SuperLeague να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις με την ΕΡΤ , αν και η τελευταία δεν συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό, να ξεκινήσεις σκληρό πόλεμο προς την κυβέρνηση. Η ιδιοκτησία του σταθμού θεωρεί πως η προσφορά της ΕΡΤ για τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος «δεν συνάδει με την αποστολή της κρατική τηλεόρασης όπως αυτή προδιαγράφεται από το νόμο και το Σύνταγμα», θεωρώντας πως δεν μπορεί η κρατική ραδιοτηλεόραση που εξαρχής έμεινε εκτός του διαγωνισμού εξαιτίας των προβλημάτων της προκήρυξης , να διαθέτει χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος, ανταγωνιζόμενη τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Ο Σκάι , θυμίζουμε έχει αποδεχθεί την πρόταση της Mondial και ενεργοποίησε την προσφορά του για να πάρει έναν από τους αγώνες και την αθλητική εκπομπή της Κυριακής. Από την άλλη η ΕΡΤ θεωρεί πως δεν υπήρξε διαγωνισμός, αλλά «πρόχειρη πρόσκληση ενδιαφέροντος» , η οποία όμως ποτέ δεν προχώρησε διότι η διοργανώτρια αρχή δεν είχε τα δικαιώματα όλων των ομάδων, γι αυτό και κράτησε τις συμφωνίες με Ολυμπιακό και Ξάνθη. Οι διαβουλεύσεις πάντως της ΕΡΤ με τη SuperLeague συνεχίζονται .

** Εσωτερικές μετοχικές αλλαγές στο Σκάι. Το 25% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου πέρασε από την εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη «Santaphon Limit» απευθείας στον εφοπλιστή. Παράλληλα ο Σκάι 100,3 απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του ραδιοφωνικού σταθμού RED

** Μια ακόμη επιστροφή του Γιάννη Παπουτσάνη στην ΕΡΤ. Και μπορεί ακόμη να μην έχει απαντήσει στη σχετική πρόταση , καθώς θέτει μια σειρά από όρους, αλλά η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, από την εποχή της απομάκρυνσης του Θ. Ρουσόπουλου από το υπουργείο και φαίνεται πως θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Η πρόταση αυτή γίνεται λίγο μετά τον ανασχηματισμό και ενώ οι προσδοκίες για ένα πρόσωπο που θα προέρχονται από τον κομματικό χώρο ήταν αυξημένες. Εξού και υπάρχει για μια ακόμη φορά δυσαρέσκεια για τις επιλογές στην ΕΡΤ. Ο Γ. Παπουτσάνης όταν αποχώρησε από την ΕΡΤ , επί ΝΔ τη δεύτερη φορά, ανέλαβε στη συνέχεια τη γενική διεύθυνση ενημέρωσης της τηλεόρασης του Σκάι , τη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» , τη διεύθυνση ενημέρωσης του Alpha και σήμερα βρίσκεται στην διευθυντική ομάδα της «Real News».

Δεν υπάρχουν σχόλια: