30.5.15

Με 507 χιλιάδες συνδρομητές για τη Nova




Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τη Nova. Στο πρώτο τρίμηνο του 2015 έφτασε τους 507.331 συνδρομητές καταγράφοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς, που είχε 482.433 πελάτες. Η  εταιρεία εκτιμά πως η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.


Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το πρώτο  τρίμηνο του 2015, ανήλθε στα 92 εκατ. ευρώ  καταγράφοντας μείωση σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2014, εν μέρει εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.  Οι ζημίες του ομίλου στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. ευρώ, στα  13.854.551 ευρώ, έναντι 10.778.627, το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Το σημαντικό στοιχείο για τη  Forthnet είναι πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η εταιρεία  στις 29 Απριλίου υπέβαλε προς τις τράπεζες επικαιροποιημένη πρόταση αναχρηματοδότησης στο πλαίσιο της οποίας εξετάζει και την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ.  ευρώ. Οι συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες είναι σε εξέλιξη και η διοίκηση της εταιρείας «είναι αισιόδοξη για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων αναχρηματοδότησης».  Η προοπτική αυτή δείχνει πως έχει υποχωρήσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Nova από τον ΟΤΕ , ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε καταθέσει μή δεσμευτική πρόταση. Οι άλλοι δύο μέτοχοι της Forthnet, Vodafone και WIND που επίσης έκαναν την ανάλογη μή δεσμευτική πρόταση, αφήνουν να εννοηθεί πως η διαδικασία αυτή είναι ακόμη ενεργή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: