16.2.15

Μαζί τα είπανε»: Ένα βιβλίο - έρευνα για τις δηλώσεις των πολιτικών



Ένα διαφορετικό βιβλίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ονομάζεται «Μαζί τα είπανε» και συνιστά το «ανθολόγιο αναξιοπιστίας» των δηλώσεων που έκαναν τα προηγούμενα 20 χρόνια οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα και οι εκπρόσωποι της ΕΕ. Είναι μια δημοσιογραφική έρευνα στα αρχεία εφημερίδων, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών σταθμών και site των τελευταίων 20 ετών. Ταυτόχρονα δημοσιεύεται και ένα αναλυτικό χρονολόγιο των γεγονότων από το 1996 ως το 2013.

Περιλαμβάνονται δηλώσεις των Αντ. Σαμαρά, Κ. Σημίτη, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Κ. Καραμανλή, Ευ. Βενιζέλου, Φ. Κουβέλη, Δ. Αβραμόπουλου, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Κοντοπυράκη, Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Πάγκαλου, Λ. Κατσέλη, Ανδρ. Λοβερδου, Γ. Ραγκούση, Άνν. Διαμαντόπουλου, Μ. Δαμανάκη, Μ. Χρυσοχοϊδης, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, Χ. Αλμούνια κ.ά.

Ακόμη περιλαμβάνονται τοποθετήσεις για σημαντικές υποθέσεις της χώρας, όπως η πορεία προς το ΔΝΤ, το χρηματιστήριο, «τα λεφτά από την Ελβετία», η εξεταστική που είχε υποσχεθεί ο Αντώνης Σαμαράς, το ασφάλιστρο κινδύνου και το χαράτσι της ΔΕΗ και το πρωτογενές πλεόνασμα της εποχής Μητσοτάκη, αλλά και όσα έλεγαν προεκλογικά ο ένας για τον άλλον οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης. Την έρευνα υπογράφουν οι Δημήτρης Μαρούλης, Λεωνίδας Σακλαμπάνης και Βασίλης Κουφόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: