18.11.14

Ανησυχία στην Ισπανία για την εξαγορά της Canal+ από την Telefónica



Στην Ελλάδα η μεγάλη επιχειρηματική ιστορία στο χώρο της τηλεόρασης είναι η τύχη της  Nova.  Όποιος και αν από τους δύο ενδιαφερόμενους ΟΤΕ και Vodafone-WIND επικρατήσει στη συνέχεια η υπόθεση θα κριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Συνεπώς έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι υπό εξέλιξη συμφωνίες,  όπως αυτή της απόκτηση του 100% του   Canal+ από την ισπανική Telefónica.


Η ισπανική αρχή ανταγωνισμού(CNMC) θα εκδώσει την απόφασή τη, ως το τέλος του έτους. Η Αρχή βρίσκεται πλέον  στο δεύτερο μέρος της έρευνας  επί της προσφορά της Telefónica , η οποία όπως εκτιμάται θα αλλάξει σημαντικά την αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα. Η ισπανική επιτροπή ανταγωνισμού. Θεωρεί πως εξαγορά ή θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στο εσωτερικό της  ισπανικής αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και γενικότερη της  οπτικοακουστική βιομηχανίας


Η ανησυχία της CNMC πηγάζει από το γεγονός πως  η Movistar TV της Telefónica  έχει με 1,6 εκατομμύρια συνδρομητές, όσο και το  Canal Plus  ενώ επόμενος ανταγωνιστής είναι  η ΟΝΟ της Vodafone με περίπου 800.000 συνδρομητές. Αν  επικυρωθεί η συμφωνία Telefónica- Canal+ η πρώτη εταιρεία θα έχει περισσότερα από τρία εκατομμύρια συνδρομητές, σε μια αγορά που έχει συνολικά 5 εκατομμύρια πελάτης.  Επίσης η cnmc επισημαίνει πως η νέα εταιρεία  που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλη επιρροή κανάλια και το περιεχόμενο θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης, επηρεάζοντας έτσι τη διαθεσιμότητα του δικτύου για άλλες πλατφόρμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: